fbpx

Галабала запропонувала українцям на Майдані сформувати новий суспільний договір

Політика 20:25, 18.03, 2018

Українці мають не лише домогтись відставки Порошенка і злочинної влади, але й сформувати новий суспільний договір, у якому домовитись, як країна має розвиватись.

На цьому наголосила одна з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ Ольга Галабала під час акції за відставку Порошенка на майдані Незалежності.

Вона наголосила, що сьогодні люди протестують не тільки за відставку Порошенка, але й за зміну політичних еліт та країни загалом.

"Сьогодні день виборів путіна в Росії, маємо сказати, що "путінізм" не пройде в Росії і його не буде в Україні. Сьогодні також річниця анексії Криму, і путін зухвало сьогодні голосує в Криму. Ми маємо сформувати новий суспільний договір, домовитись, як країна має розвиватись, щоб людина в цій країні була щасливою", – подвідомила Галабала.

Вона відзначила, що люди, які виходять на протест, не готові чекати до виборів 2019 року, бо це буде означати, що Порошенко встановив диктаторський режим і чесних виборів вже не буде. Зараз ця влада повинна піти.

"Вони кажуть, що марші не ефективні, але вони їх дуже бояться. Єдине, чого вони бояться, – мирного протесту людей. Ми розуміємо, що коли в країні війна, будь-які військові перевороти і силове захоплення влади працюють на знищення країни, тому наш шлях – мирні протести, формування нової ідеології країни, політичної еліти", – пояснила вона.

Крім того, Галабала нагадала, щось сьогодні на акції виходить 50 міст України, а вчора правоохоронці не дали можливості завезти на Майдан сцену.

"Вони 4 години тримали машину в оточенні спецпризначенців, чекали слідчу оперативну групу, затримали водія вантажівки, якого ми досі не знайшли. Поліція вкрала цю машину, загнали її кудись для обшуку, мабуть, щоб підкинути щось. Вони забарикадували Майдан новітніми "йолками". В свій час Кучма організував ремонт Майдану, коли почалась акції "Україна без Кучми", у 2013 році Янукович поставив "йолку", але Порошенко пішов ще дальше. Вже кілька акцій підряд він забарикадовує Майдан конструкціями. Цього разу – прикриваючись кримськими татарами. Але Мустафа Джемельов сказав, що не буде ніякої маніпуляції, він не дозволить маніпулювати кримськими татарами. Але нам не потрібна сцена, нам не заважають конструкції, нам потрібна тільки віра і сила людей", – наголосила Галабала.

На правах реклами

 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: