fbpx

Галабала заявила, що 18 лютого презентують альтернативу чинній владі

Політика 11:55, 06.02, 2018

Навіть після двох Майданів Україна все ще залишається напівфеодальною олігархічною країною. До влади мають прийти нові люди, які зруйнують систему договорняків та відкатів та побудують справжню демократію.

На цьому наголосила одна з лідерів партії "РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі", очільниця фракції "ВОЛЯ" в Івано-Франківській обласній раді Ольга Галабала в ефірі на "Радіо Вєсті", повідомляє прес-служба партії РНС.

Ольга Галабала нагадала, що після Маршу за майбутнє 4 лютого активісти вирушили автопробігом до будинку Порошенка, де висунули вимогу вийти до людей на наступну акцію протесту 18 лютого та піти у відставку.

"В будь-які країні, коли люди приходять до політиків чи то в офіс, чи додому, чи дзвонять їм, щоб висловити своє невдоволення, – це нормальна практика. У нас прийнято думати, що депутат чи чиновник недоторканний і йому не можна нічого сказати. Ми почали акції протесту ще 5 місяців тому, і до нас жодного разу жодний чиновник не вийшов. У нормальних країнах, коли люди виходять на вулиці, починається діалог з владою, а у нас повний ігнор",  обурилась Галабала.

Крім того, Ольга Галабала пояснила, чому багато невдоволених політикою Порошенка людей не беруть участі в акціях протесту.

"Перша причина – люди не розуміють, хто може замінити Порошенка, друга – вони бояться ексалації війни і прагнуть радше чекати, коли вона закінчиться. Тому нам важливо показати людей, які готові будуть змінити чинну владу і брати відповідальність на себе. Це будуть нові люди", – зазначила Галабала.

Вона наголосила, що ціль революції – зміна політичної системи і правил, що вже відбулось в багатьох країнах, тільки не в Україні. Саме тому до влади в Україні мають прийти такі нові люди.

"Ми як були напівфеодальною олігархічною країною з радянським бюрократичним апаратом, такими й залишились. У нас помінялись лиця, але не змінилась система. Через кілька місяців мого перебування на посаді заступника голови Івано-Франківської облради депутати мене звільнили. Людей, які 10 років були в політиці і звикли до договорняків та відкатів, не зміниш. Ти або вписуєшся в цю систему, або тебе викидають. Тому дуже важливо, щоб до влади більшістю пройшли нові люди, як це було в Грузії за президенства Саакашвілі",  наголосила політик.

Вона додала, що до 18 лютого активісти планують підготувати список таких нових людей, які, прийшовши до влади, зможуть втілити план зміни країни за 70 днів – чіткі кроки у політичній, економічній, соціальній сферах, які має ухвалити новий Парламент.

"Михайло Саакашвілі на віче ще восени презентував процедуру, за якою мають висуватись кандидати в президенти від демократичних сил, – праймеріз. Ми також підготуємо список таких кандидатів, це не будуть дуже відомі люди, але зараз якраз той час, коли треба давати новим спроможним людям можливість керувати країною",  додала Галабала.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: