fbpx

Галина Макота допомогла реалізувати проект "Чиста лікарня безпечна для пацієнта" у Болехові. ВІДЕО

Політика 15:01, 06.07, 2018

Чиста лікарня безпечна для пацієнта. Відтепер цей статус мають медзаклади Болехова. Зокрема, таке почесне звання отримало хірургічне відділення Болехівської центральної міської лікарні. Після доволі суворої перевірки представниками Асоціації служби організації інфекційного контролю відповідний сертифікат відтепер прикрашатиме й амбулаторію села Тисів.

Тож тепер тут спеціально облаштовані візочки з усіма необхідними миючими засобами. Перш ніж взятися за інструменти, усі лікарі проводять кількаетапну дезінфекцію рук та інструментів.

"Ми покращили наш санітарно-гігієнічний стан, підвищили рівень профілактики внутрішньолікарняних інфекцій. Ми можемо швидко та якісно провести дезінфекцію медобладнання. Тож зараз можемо твердо сказати, що наш заклад є чистим та безпечним для пацієнтів та для персоналу", – розповідає головний лікар амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Тисів Наталія Федорика. 

"Амбулаторія в селі Тисів є зразковою. Тут персонал досягнув найвищого рівня гігієни. Вміють правильно боротися з внутрішньолікарняною інфекцією. В них налагоджена європейська система прибирання: є дозуючі системи, правильно проводять обробку рук",  каже спеціаліст СОІК Тетяна Микулинець. 

Аби проект "Чиста лікарня безпечна для пацієнта"  реалізувався у Болехові у повному обсязі, до нього долучилась депутат обласної ради від фракції "ВОЛЯ" партії "Рух Нових Сил" Галина Макота. Бо певна, кожен пацієнт має право отримувати необхідне лікування в належних умовах.

"Відповідно до мого звернення з обласного бюджету було виділено 105 тис. грн на реалізацію проекту "Чиста лікарня безпечна для пацієнта". Для мене завжди було важливим, аби жителі Болехова і наших сіл мали можливість отримувати якісні медичні послуги. Тому з перших днів роботи депутатом облради я працювала над тим, щоб допомогти лікарням отримати сучасне медичне обладнання і зробити медичні послуги якісними і безпечними",  веде мову Галина Макота.

До речі, амбулаторія в селі Тисів є третьою в області, що відтепер носитиме статус Чистої лікарні.  А тому, відзначають організатори проекту, є відмінним прикладом для наслідування й серед інших подібних медзакладів Прикарпаття.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: