fbpx

Галицька районна рада вийшла із співзасновників газети "Галицьке слово"

Суспільство 08:43, 20.04, 2016

Галицька районна рада прийняла рішення про вихід з числа засновників газети "Галицьке слово".

Таке рішення було внесено до порядку денного сесії районної ради на виконання Закону України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації", інформують "Ліхтарі галицькі".

Закон визначає механізм реформування друкованих ЗМІ, заснованих органами державної влади, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування. Метою є створення економічно незалежних друкованих засобів масової інформації та належних умов їх діяльності, що сприятиме удосконаленню інформаційного забезпечення громадян України. Закон обмежує вплив органів державної влади, інших державних органів та органів місцевого самоврядування на редакції друкованих ЗМІ, сприяє зведенню до мінімуму їх використання з метою маніпулювання суспільною свідомістю і особистою думкою громадян.

Законом також визначено, що трудові колективи редакцій мають пріоритетне право у визначенні способу реформування.

31 березня трудовий колектив редакції прийняв рішення взяти участь у першому етапі роздержавлення. Ця процедура триватиме до кінця року і передбачає ряд організаційних заходів щодо перетворення редакції у суб’єкт господарювання, реорганізації редакції, перереєстрації газети тощо.

Депутати районної ради майже одноголосно підтримали журналістів у їх прагненні бути самостійними та творити незалежну газету.

Тепер справа за Галицькою міською радою, яка теж є одним із засновників газети і до 1 травня повинна прийняти аналогічне рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: