fbpx

"Галицький шлягер" заявив амбіції на міжнародний естрадний конкурс

Культура 00:20, 13.11, 2015

До Івано-Франківська з різних міст України днями завітало близько 20 виконавців традиційної естрадної пісні.

У конкурсі, який вже вдруге проходив під гаслом "Захистимо Україну піснею", взяли участь народні та заслужені артисти України, а також молоді співаки.

Організатор і засновник акції – президент Благодійного фонду "Мистецький храм", народний артист України Ярослав Борута. Серцем і душею фестивалю традиційно є народний артист України поет-пісняр Вадим Крищенко, пише Галичина.

Під час концерту проходило голосування за найкращу пісню кожного виконавця, в якому брали участь глядачі "Галицького шлягера". Ті твори, які набирали найбільше голосів, ставали лауреатами. Вони звучатимуть у великому гала-концерті в березні наступного року.

За словами Ярослава Борути, такі заходи дуже потрібні людям, оскільки в них – багатство і сила української культури.

"Я тішуся тим, що мої колеги по сцені і просто гарні друзі підтримали мене й знову приїхали до нашого міста. Також слід зазначити, що в цьому році ми підписали угоду про співпрацю з телеканалом "Тоніс", який є генеральним інформаційним партнером нашого заходу і транслюватиме відеоверсію по всій Україні. Велике спасибі всім, хто сьогодні долучився до такої хорошої справи", — додав Борута. 

Голова оргкомітету Вадим Крищенко наголосив: "Галицький шлягер" розростається і вже зовсім скоро може стати міжнародним конкурсом. Це підтверджує участь у другому турі "Галицького шлягера" колишнього соліста Білозірівської "Ватри", заслуженого артиста України Ігоря Богдана, який прибув на фестиваль з далекого канадського міста Калгарі. Хочеться вірити, що українська культура, а зокрема пісня, буде відома далеко за межами нашої країни і прославлятиме її ім’я".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: