fbpx

Гармати, скульптури та оглядовий майданчик: на Прикарпатті освятили історично-релігійний центр "Гора на Дністрі". ФОТО

Наша історія 10:18, 20.08, 2018

У неділю, 19 серпня, відбулося освячення Хресної дороги та історично-релігійного центру "Гора на Дністрі" у селі Новий Мартинів Галицького району.

Поєднання світської історії маленького села (всього 370 мешканців) через інформаційні стенди, символічні гармати та окопи (колись тут стояла фортеця, а в часи двох світових воєн велися активні бойові дії) з скульптурами Нового та Старого Заповітів, та ще й на додаток оглядовий майданчик – таким є історично-релігійний центр "Гора на Дністрі", розповідає в соцмережі краєзнавець та екскурсовод Андрій Костишин, інформують "Вікна".

"Мушу визнати, приємно здивований не тільки наявністю халаявного вай-фаю тут, а взагалі цим місцем. Як і більшість з нас, про це село чув небагато, ніяких визначних давніх місць тут немає. Проте те, що зробили навколо храму, – класно". 

Увечері вся територія ще й буде підсвічуватися. А Дністер тут дуже красивий. І не так багато людей, а, відповідно, і сміття. Крім того, до самого центру села прокладена нова асфальтована дорога, зауважує Андрій Костишин:

"Тобто правильний підхід, є цікаве місце – робиться інфраструктура доріг. Як хтось сьогодні сказав, це не буде місце масового туристичного буму. Але це буде місце усамітнення, молитви, а від себе додам – комфорту".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: