fbpx

Гастрономія чи драйвовий концерт: як провести перший зимовий вікенд у Франківську

Стиль життя 08:01, 01.12, 2018

Справжній мороз у перші дні зими не налякає нас, адже попереду вікенд! Зазвичай рекомендують не виходити зайвий раз надвір у сильну холоднечу, якщо в цьому немає нагальної потреби. Але заходи, які для вас підібрав КУРС, пропускати не можна – лише вдягайтеся якомога тепліше. Після усіх пригод ввечері можна буде насолодитися гарячим какао або навіть глінтвейном у домашньому теплі.

З дітьми

Сьогодні вже о 9:30 стартує Форум активних батьків, на якому учасники матимуть змогу поспілкуватися на тему виховання дитини зі спеціалістами в цій сфері. Організатором Форуму є Бізнес-школа для підлітків "Creators" та БФ "Платформа соціальних інновацій "Трансформація" для проекту "STAY".

Після форуму учасники матимуть повне розуміння того,

– чого ж потребують діти для комфортного зростання?

– як підтримати дітей, які стали на шлях дорослішання?

– які потреби у сфері відносин з батьками є у маленьких дітей та підлітків?

– та багато інших.

На форумі виступатимуть найкращі спеціалісти в нелегкій темі виховання. Організатори подбали про чудову та затишну атмосферу на заході.

1

Де: Університет Короля Данила, вул. Коновальця, 35.

Коли: 1 грудня, 09:30.

Ціна: 100-250 грн. Реєстрація за посиланням >>.

Форум є благодійним, що означає те, що 50 % всіх оплат піде на покупку подарунків до Дня святго Миколая для жителів геріатричного пансіонату м. Івано-Франківськ.

 

Книгарня "Є" запрошує дітей віком 8 – 12 років та їхніх батьків на читання книжки Надійки Гербіш "Пуанти для Анни" авторкою.

Надійка Гербіш – дружина, мама, мандрівниця. Українська письменниця і перекладачка. Її книжки стали українськими бестселерами й були відзначені національними та міжнародними нагородами. Кілька дитячих книжок вийшли також шрифтом Брайля та видані в аудіоформаті для використання в програмах інклюзивної освіти.

Про книжку. Анна має величезну мрію: дівчинка понад усе хоче стати справжньою балериною. Відколи вона побачила на сцені театру тридцять два магічні фуете, Анна робить усе, аби її мрія справдилася, загартовує і тіло, і характер. Та чи легко бути танцівницею? Зі сцени балет видається казкою, а за лаштунками він часом нудніший за шкільну фізкультуру. Разом з Анною читачі дізнаються, що таке релеве, реверанс, екзерсис, пліє, та розкриють інші балетні секретики. "Пуанти для Анни" – це ніжна та життєствердна історія про доброту, любов та родинне тепло.

2

Де: Книгарня "Є", вул. Незалежності, 31.

Коли: 1 грудня, 14:00.

Ціна: безкоштовно. Реєстрація за номером 0982406407 – Василь.

 

Дивитись кіно

Щоб розширити горизонти та емоційно розворушитися, можна сходити до кінотеатру. Але цього разу не на популярні художні фільми, а на серйозне кіно. Сьогодні в Івано-Франківську стартує міжнародний Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Це фільми про реальні події та реальних людей. Людей з різних країн, які живуть в умовах та обставинах свого часу.

Переглядаючи такі фільми, ви не залишитеся байдужими. Зумієте побачити труднощі інших. Знайдете сили, аби долати власні виклики. Документальне кіно навчає критично мислити і бути солідарними з нужденними.

1 грудня відбудеться показ фільму "Жінка в полоні" про сучасне трудове рабство. Після перегляду експерти з "Карітас Івано-Франківськ" та поліції Івано-Франківської області детальніше розкажуть, як не потрапити у схожу ситуацію, поспілкуються з присутніми.

2 грудня буде перегляд фільму "Явних проявів немає" про посттравматичний синдром, який преживають учасники бойових дій на сході України. Участь в обговоренні візьмуть прикарпатці, які мають власний досвід подолання схожої проблеми.

Де: агатовий зал кінотеатру "Люм’єр", вул. Грушевського, 3.

Коли: 1, 2 грудня, 16:30.

Ціна: безкоштовно.

 

Піти в театр

Естети на вихідних можуть завітати до Франківського драмтеатру.

Сьогодні глядачі зможуть побачити притчу "Готель двох світів" – сценічну візію Ореста Пастуха за мотивами п'єси Е.-Е. Шмідта.

Пам'ятаєте пісню про Готель "Каліфорнія" – готель-пастку, з якого неможливо виїхати за власним бажанням? Герої вистави потрапляють у схожу ситуацію. Готель двох світів щільно зачинить за ними двері, і з того моменту вони чекатимуть лише одного – виходу! Вони ніколи б не зустрілися в звичайному житті: хлопець-мажор, президент, прибиральниця, маг Раджапур і звичайна дівчина Лора. Тож чи вдасться їм розібратись, що насправді відбувається в "готелі"? Скільки часу має пройти, перш ніж вони зможуть його покинути? І що буде після того, як відкриються двері?

3

 

У неділю готуйтеся посміятися від душі. Комедія Михайла Старицького "За двома зайцями" написана у 1883 році за малосценічною п’єсою Івана Нечуя-Левицького "На Кожум’яках". У 2017 році її поставили у Франківському драмтеатрі.

Режисер вистави Орест Пастух розповів, що він не намагався змінити епоху чи кут зору на характери героїв. При спробах перенести події п’єси в XXI століття її художня цілісність і колорит втрачалися.

Сюжет може бути вже добре знайомий глядачу, однак у виконанні наших акторів – забувається про все.

Голохвостий розпочинає полювання одразу на двох зайців. Його серце розривається між кралечкою Галечкою та грубим гаманцем Сірків. З одного боку Подолу – Проня, що страх як закохана і вже готується до весілля з "розумним та багатим франтом", а з іншого – тітка Секлита, котра нізащо вже не випустить зі своїх рук та хати "завидного нареченого" своєї доні. Ох і непереливки йому…

4

Де: Франківський драмтеатр, вул. Незалежності, 42.

Коли: 1, 2 грудня, 18:00.

Ціна: 30-100 грн.

 

Влаштувати гастровечір

У неділю у Шеф Клубі відбудеться Галицька жидівська кнайпа "Під Золотою Розою". Це буде тематичний гастровечір.  Для його учасників готуватиме Сергій Пожар – кулінарний експерт галицької кухні, бренд-шеф холдингу емоцій !FEST. В меню гастровечора входять: жидівський кав’яр + вино червоне Beaujolais nouveau, лазанки з баклажаном та качкою + вино червоне Chateau Carbonac, салата з ярмужу та в’яленого курчати + вино рожеве Calia Shiraz Rose, човлент + пейсехівка на родзинках, короп під пірниковим сосом з морелями + вино біле Muscadet Sevre et Maine sur Lie, десерт малабі + тізан фруктовий.

До літа ще далеко, тож можемо собі дозволити зустріти зиму "святом живота", чи не так?

5

Де: Шеф Клуб, вул. Чорновола, 67.

Коли: 2 грудня, 19:00.

Ціна: 550 грн

 

Відірватися під hutsul metal

2 грудня спустяться з гір чорти волохаті і зберуться в Івано-Франківську, адже KARNA влаштовує шикарне паті! Засновники жанру "hutsul metal" завітають до нас у рамках всеукраїнського туру, щоб донести кожному потужну енергетику Карпат. Тому назва туру #гуцулметалвкожнухату говорить сама за себе. Але це ще не все, гурт готує подарунки своїм шанувальникам: новий міні-альбом та кліп #Вітролом, зйомки якого відбувалися на фестивалях.

Гурт KARNA – це культове явище в українській музиці, якому вже більш як 20 років. Зараз гурт переживає нову хвилю популярності. Причиною цього є феноменальний успіх кліпу "Party на Прикарпатті", який встигли відзначити як кращий відеокліп 2017 року за версією "Best Metal Act", та не менш успішний реліз альбому "Гуцулметал", який став фундаментом для однойменного музичного напрямку.

Від виступів KARNA в публіки зашкалює адреналін. Усі, хто хоч раз мав нагоду почути цих музикантів вживу, захоплено діляться відгуками про нереально крутий лайв! Люди різного віку поспішають на виступи одного з найстаріших українських екстремальних гуртів.

Спеціальний гість – гурт Mazer Lazer, яий дасть жару публіці у цей зимовий вечір. Музиканти – колишні учасники франківських гуртів Pan Pupec, Balymba, Yoko.

6

Де: Passage Gartenberg, вул. Незалежності, 3.

Коли: 2 грудня, 19:00.

Ціна: 200 грн.

КУРС бажає гарних вихідних!

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: