fbpx

Генпрокуратура затримала осіб, які хотіли дати Тимошенку з Коломиї 5 млн грн за відмову балотуватися. ФОТО

Суспільство 20:20, 06.03, 2019

Генпрокуратура спільно з ДБР та відділом "К" СБУ щойно затримали двох осіб, які намагалася вручити долари в еквіваленті 5 млн грн кандидату в Президенти з Коломиї Юрію Тимошенку за відмову балотуватися.

Про це повідомив у Фейсбуці Генпрокурор Юрій Луценко.

Сам кандидат в президенти декілька днів тому після спроб вплинути на нього звернувся в ГПУ. Зловмисники затримані за ч. 3 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права).

"З огляду на відому слідству переписку затриманих виконавців із політиками чекаю ґвалту про політичні репресії", – написав Луценко.

Нагадаємо, Тимошенко заявив про намір балотуватися у Президенти ще у 2016 році та звернувся до виборців скинутися йому на заставу.

Як писав КУРС, Тимошенка нещодавно виключила зі свого складу фракція "Народний фронт". Народний депутат Леонід Ємець написав, що неформальною причиною виключення Тимошенка з фракції є те, що він зібрався балотуватися у президенти.

Недавно Тимошенко подав 12 декларацій-повідомлень про суттєві зміни в майновому стані, в яких вказав, що отримав "гонорари та інші виплати згідно з цивільно-правовими правочинами" на загальну суму в 1,5 млн грн. Згодом Нацполіція почала розслідування, хто дав йому гроші на заставу.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: