fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Генпрокурор зобов’язаний розпочати досудове розслідування за плівками Онищенка – Порошенка, інакше – відставка

Генпрокурор зобов’язаний розпочати досудове розслідування за плівками Онищенка – Порошенка, інакше – відставка

Політика 16:44, 25.04, 2018

Порошенко мусить не лише піти у відставку, але й сісти за ґрати. Під час попереджувальної акції "Гуркіт народного гніву", яка відбулась під стінами Івано-Франківської ОДА, активісти партії "РУХ НОВИХ СИЛ" та місцеві мешканці ставили свої підписи під заявою до генпрокурора України, в якій вимагають відкрити кримінальне провадження проти Порошенка.

"Народним депутатом Олександром Онищенком оприлюднено записи. З них слідує, що Петром Порошенком отримано хабар в розмірі 10 млн доларів від міністра екології часів Януковича Миколи Злочевського та передачі ним 50% у газовому бізнесі за закриття кримінальних справ проти Злочевського. 

У діалозі між Онищенком і Порошенком привертає увагу й констатація обома учасниками факту про поставку газу на компанії Кононенка на суму 10 млн доларів з обговорення можливості врахування боргу по цьому питанню в рахунок озвученої перед цим пропозиції про розподіл прибутку окремих компаній у пропорції 50 на 50 відсотків", – зачитала заяву координатор партії "РУХ НОВИХ СИЛ" в Івано-Франківській області Тетяна Пришляк. 

Відтак вищевказані обставини можуть свідчити про наявність ознак зловживання владою або службовим становищем та отримання неправомірної вигоди вищими посадовими особами держави, йдеться у заяві. Зокрема, президентом, нардепом від БПП Ігорем Кононенком, а також іншими високопосадовцями з оточення президента. 

За такі дії в інших країнах високопосадовці позбуваються своїх посад. Як приклад Тетяна Пришляк наводить Вірменію, де мирними протестами люди домоглися відставки прем'єр-міністра.

Тож нині РУХ НОВИХ СИЛ вимагає розпочати досудове розслідування щодо президента України. 

"Лідером нації став звичайний злочинець, корупціонер, хабарник, який сьогодні повинен сидіти в тюрмі. Ця людина веде націю у прірву. Кожен свідомий громадянин повинен підписати заяву до генпрокурора щодо справи плівок Онищенка – Порошенка. Допоки український народ не зрозуміє, що потрібне не перезавантаження Віті на Пєтю, а потрібне перезавантаження самої системи, то заробляти гроші і дуже великі гроші будуть тільки Колі, хороші пацани", – підсумувала Тетяна Пришляк.

На правах реклами 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: