fbpx

Гірськолижний міні-курорт та розвиток сонячної енергетики: у прикарпатському селі знають рецепт від безробіття

Суспільство 11:39, 31.08, 2017

Гірськолижний міні-курорт та сонячні батареї як порятунок від безробіття та джерело для наповнення місцевого бюджету. Таким бачить розвиток свого села 25-річний сільський голова Ганнусівки Тисменицького району Ігор Лукашевич, про це йдеться в сюжеті телеканалу "112 Україна".

Мальовниче село в передгір’ї Карпат згадують в документах 15 століття, а назва за легендою ще давніша – від імені сміливиці Ганнусі, яка врятувала односельців під час нашестя татарів. Нещодавно в селі відзначили 580 річницю села.

«Голова закупляє книжки, у моїй бібліотеці таких книжок немає», – каже бібліотекарка з сусіднього села Оксана.

Про те, що сільським головою став молодий Ігор Лукашевич місцеві не жаліють.
«Він за два роки зробив те, що не робилось 20 років, наприклад відремонтував дорогу, бачили б ви які в нас жахливі дороги були, кожна вулиця в селі тепер освітлена» – кажуть місцеві жителі.

У амбулаторії поміняли вікна, зараз сільський голова працює над тим, щоб перекрити дах, зробити огорожу. Отримала амбулаторія і нову техніку і апарати, втім є ще над чим працювати.

«Треба будівлю амбулаторії перекрити, зробити систему опалення, провести воду до кожного кабінету» – відзначає сільський голова.

Та чи не найбільша проблема Ганнусівки – сільське безробіття, молодь їздить на заробітки до Польщі та Італії, старші ще тримаються господарств. Зараз на всю Ганнусівку не більше ніж півсотні корів, а раніше череда була під три сотні.

У сільського голови надія на інвесторів, каже, зелений туризм і енергетика створять нові робочі місця.

«У нас можна було б розмістити сонячні батареї чи навіть зробити невеличкий гірськолижний міні-курорт» – запевняє Лукашевич.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: