fbpx

ГК "Соколи" оскаржуватимуть у суді рішення про встановлення межі села Вовчинець

Суспільство 18:35, 12.02, 2015

Гаражний кооператив "Соколи" у судовому порядку оскаржуватиме рішення Івано-Франківської міської та обласної ради про встановлення межі між обласним центром та селом Вовчинець.

В понеділок на вимогу представників гаражного кооперативу «Соколи» відбулось засідання земельної комісії обласної ради. Депутати вислухали сільського голову с.Вовчинець Михайла Назара та представників Держкомзему міста та області. В результаті, голова комісії Ігор Шумега дійшов висновку, що рішення облради по затвердженню меж села Вовчинець було цілком законне. Натомість члени гаражного кооперативу вважають інакше.

Про це повідомив координатор партії «ВОЛЯ» в Івано-Франківську Володимир Кушніренко.

«До нас звернулися з проханням допомоги представники кооперативу. Люди хочуть на законних підставах орендувати земельну ділянку в Івано-Франківської міської ради та сплачувати до міського бюджету відповідні кошти, а не віддавати їх сателітам АТВТ «Родон». Ми ініціювали похід на прийом до голови Івано-Франківської обласної ради, проте зустрітись з ним так і не вдалося. Земельна комісія обласної ради, яку скликали на прохання громадськості, не побачила порушення закону у своєму рішенні. Тож люди захищатимуть свої інтереси в суді», – говорить Володимир Кушніренко.

Межі села Вовчинець Івано-Франківська обласна рада затвердила 5 грудня 2014 року. Цим рішенням понад 6 га землі, на якій розміщуються 1500 гаражів ГК «Соколи» увійшли до території Вовчинецької сільської ради.

«Із матеріалів проекту землеустрою щодо встановлення межі с. Вовчинець при встановленні нових меж змінено межі Івано-Франківська за рахунок того, що частина земель обласного центру переходить до сільської ради Вовчинців. Згідно ст. 174 Земельного кодексу України, передбачено, що рішення про встановлення і зміну меж районів і міст приймається Верховною Радою України за поданням ВР Автономної Республіки Крим, Київської, Севастопольської міської та обласних рад. Проте Івано-Франківська обласна рада всупереч законодавства не звернулася з відповідним поданням до ВРУ про встановлення нових меж Івано-Франківська, а вирішила їх змінити тільки своїм рішенням», – коментує свою позицію юрист гаражного кооперативу «Соколи» Роман Жирун.

Реєстрація гаражного кооперативу «Соколи» здійснено у 2004-му році за рішенням Івано-Франківської міської ради. У 2006-му році рішенням Івано-Франківської міської ради земельна ділянка передана гаражному кооперативу «Соколи». Члени кооперативу сплачували кошти за оренду земельної ділянки до бюджету міста, а 5 грудня 2013 року міська рада прийняла рішення про влаштування додаткового в’їзду до гаражів. 11 квітня 2014 року у відповіді на інформаційний запит Івано-Франківська філія Державного підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України наддав відповідь, що гаражний кооператив «Соколи» зареєстрований за адресою «місто Івано-Франківськ, вулиця Вовчинецька, 225».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: