fbpx

Глава Косівського райсуду вимагає порушити справу проти журналіста Дорожнього контролю

Суспільство 11:42, 23.06, 2014

Розслідування журналіста "Дорожнього контролю" Віталія Мацьоцька щодо корупції в Косівському районному суді Івано-Франківської області отримало реакцію – новообрана глава цього суду Марія Крилюк написала проти журналіста "ДК" заяву з вимогою відкрити кримінальну справу за фактом "блокування роботи суду".

Під "роздачу" потрапили й інші активісти, які не згодні з призначенням Крилюк, пише Дорожній контроль.

Нагадаємо, що Віталій Мацьоцька, в порядку Закону України "Про відновлення довіри до судової влади в Україні", вирішив зняти репортаж про вибори голови Косівського районного суду. Але кандидат на цю посаду Марія Крилюк заборонила проводити зйомку. Вибори пройшли "по-тихому", а коли люди дізналися, кого обрали головою, – організували мітинг. Жителі Косова кажуть, Марія Крилюк роками виносила сфальсифіковані вироки.

"Коли проводилася перша акція протесту, я просто знімав репортаж і намагався показати як думки людей, так і позицію Марії Крилюк. Після цього я дізнався, що було написано заяву в Косівський райвідділ міліції про те, що нібито ми перешкоджали роботі суду. Серед тих, хто "заважав", опинився і я", – розповідає Віталій Мацьоцька.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: