fbpx

Глава "Укравтодору" повідомив, коли відремонтують всі дороги і скільки це коштуватиме

Суспільство 18:50, 21.04, 2017

За 7-10 років вдасться відремонтувати лише мережу доріг національного значення.

Глава "Укравтодору" Славомір Новак розповів, скільки грошей і часу треба для того, аби привести до пуття всі українські дороги, повідомляє BBC Україна.

"Згідно з розрахунками експертів, аби швидко покращити дороги, впродовж наступних п'яти років нам треба приблизно по 50 мільярдів гривень щороку. Але, якщо ми матимемо принаймні 25-30 мільярдів наступного року, хоча б 40 – у 2019 і далі нарощуватимемо цю суму, при цьому витрачаючи ці гроші лише на оті 50 тисяч кілометрів доріг національного значення, за 7-10 років ми відремонтуємо усю цю мережу", – каже посадовець.

За його словами, українцям не слід очікувати ідеальних доріг вже цього літа.

"Ні, це неможливо. Я не чарівник. Я волію говорити людям правду: маємо стільки грошей, скільки маємо, і витрачатимемо їх добре, прозоро і мудро, не марнуючи їх", – підкреслив Новак.

Він додав, що спорудження доріг – це тривалий процес і ніхто не може виконати його за кілька місяців.

"Я переконаний, що вже за кілька років люди відчують поліпшення доріг. Навіть цього року, за умови, що ми таки отримаємо усі обіцяні гроші, якість доріг зросте", – пообіцяв глава "Укравтодору".

Лише 10% автошляхів усієї України придатні для сучасного транспорту. Про це раніше заявляв міністр інфраструктури Володимир Омелян. Своєю чергою Гройсман заявив, щоі 95% відсотків доріг розвалені, але гроші є тож слід працювати над автошляхами "належно".

Очільник "Укравтодору" Славомір Новак два місяці тому наголошував, що ситуація з дорогами цьогоріч – найгірша за останній час. Він стверджував, що коштів на ямковий ремонт не вистачає. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: