fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Гнатковський та Держипільський з ветеранами АТО поставили Шекспіра – англомовну виставу везуть до Франківська

Гнатковський та Держипільський з ветеранами АТО поставили Шекспіра – англомовну виставу везуть до Франківська

Культура 20:26, 02.06, 2019

Ветерани АТО вперше зіграли в шекспірівській комедії на сцені київського театру – Перший соціальний англомовний театр ветеранів та волонтерів АТО "Project "W" – Veteran, Volunteer and William" презентував свою першу виставу англійською мовою "Дванадцята ніч, або Що захочете" Вільяма Шекспіра у сучасній обробці.

Вистава відбулась на сцені Національного центру театрального мистецтва ім. Леся Курбаса в Києві, передає кореспондент УНН.

Ролі у виставі виконали ветерани і волонтери АТО, які за рік перетворились із мужніх і відважних бійців на справжніх англомовних акторів – лицарів, герцогів, серів, камеристок і графинь. Цілий рік вони вивчали англійську, сценічне мистецтво й сценічну мову в рамках соціального проекту з реабілітації для учасників бойових дій. Усього лише за рік під керівництвом викладачів, режисера і художнього керівника провели величезну роботу – вивчили англійську мову (декому довелося починати з азів), побороли страх сцени, опанували акторську майстерність, довели собі й суспільству, що здатні реалізувати найамбітніший проект, вони ще раз стали героями – тепер уже театру.

Шекспірівська комедія у виконанні новоспечених акторів вийшла надзвичайно веселою, іронічною (навіть Шекспір у виставі натурально перевертається у труні), а поряд з тим – сумною і ліричною, оскільки ветерани очікувано присвятили її своїм бойовим побратимам, фотографії яких показують наприкінці дійства.

Унікальну ідею придумав, ініціював та організовує ветеран АТО Ігор Касьян, поставив івано-франківський режисер та Заслужений артист України Олексій Гнатковський, куратором проекту виступив військовий капелан, громадський діяч Сергій Дмитрієв, а художнім керівником український театральний режисер, директор-художній керівник Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Івана Франка Ростислав Держипільський.

Після успіху проекту в Києві організатори збираються показати виставу в Івано-Франківському драмтеатрі.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: