fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Головна фінансистка Івано-Франківська Вікторія Сусаніна прозвітувала за місяць роботи на посаді заступника мера. ВІДЕО

Головна фінансистка Івано-Франківська Вікторія Сусаніна прозвітувала за місяць роботи на посаді заступника мера. ВІДЕО

Економіка 15:46, 15.06, 2018

Головний фінансист Івано-Франківська, а віднедавна – ще й заступниця міського голови Вікторія Сусаніна розповіла про перший місяць у новому кріслі.

Уже третій рік поспіль вона обіймає посаду начальника фінуправління, а від початку травня рішенням сесії міськради стала правою рукою очільника міста, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Останні два роки фінансове управління активно працює над врегулюванням оплати праці для іванофранківців, розповідає Вікторія Сусаніна. Працівники комунальних сфер нині отримують зарплату, вищу мінімального рівня. А от Водоекотехпром і Електроавтотранс навіть лідирують за цим показником. Попри це залишається й чимало матеріально обділених галузей. Зокрема, це стосується освіти та медицини.

Через це фахові медики нині шукають для себе гідну оплату праці за кордоном. Натомість в Івано-Франківську – відчутний брак медсестер і лікарів. Усе це міська влада усвідомлює. Однак аби врегулювати ситуацію, фінансових можливостей наразі немає.

Бюджет Івано-Франківська найбільше наповнюється за рахунок податку на нерухомість, каже Вікторія Сусаніна. Торік ця сума склала 20 мільйонів гривень. А от найдорожча і найбільш затратна галузь для міста – капітальне будівництво.

Що стосується субсидій, то з початку року держава заборгувала Івано-Франківську 170 мільйонів гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: