fbpx

Головна мета судової реформи в Україні – зробити суди залежними від президента, – Дерев'янко

Політика 13:43, 11.01, 2018

Про це один із лідерів партії "Рух нових сил" Юрій Дерев'янко заявив в ефірі ОТБ "Галичина".

Зокрема, він зазначив, що президент, як гарант Конституції, мав би гарантувати те, що судова гілка влади повинна бути незалежною. Натомість три роки триває реформа судової системи. Але за цей час президент лише дуже активно узурпує владу і "підминає" під себе судову гілку влади, впевнений Юрій Дерев'янко.

"Єдиний легальний спосіб зупинити цю узурпацію мирно – прийняти закон про імпічмент. Чого вартує суд над Саакашвілі, коли головуючий у трійці апеляційного суду Олег Присяжнюк свого часу посадив Юрія Луценка. Присяжнюк в системі суддівства Януковича був каральним ґвинтом, який виконував команди з Банкової, коли сидів там Янукович.

Я був автором закону "Про очищення судової гілки влади". Відповдно до цього закону, такий суддя через Вищу раду юстиції на той час, а зараз правосуддя, мав би піти у відставку, його мали б звільнити за порушення присяги судді. Бо цей закон передбачав, що ті всі вироки суддів, які були скасовані Європейським судом з прав людини, є підставою для того, щоб такі судді пішли геть.

Сьогодні суддя, який відправив у в'язницю Луценка, виконує команди цього ж Луценка і Порошенка.

То що ж ми збудували? Ті кілери-судді, які юридино вбивали Конституцію, яких Янукович використовував, щоб розправлятися з політичими опонентами, сьогодні перейшли до Луценка  і Порошенка", – констатує Юрій Дерев'янко.

На правах реклами

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: