fbpx

Головну ялинку України розпродадуть на сувеніри, а гроші перерахують франківському лісгоспу. ВІДЕО

Суспільство 10:14, 19.01, 2018

Головну ялинку країни, що місяць прикрашала різдвяне містечко на Софійській площі, за півдня повністю утилізували.

Просто посеред Софійської площі – голий стовбур та купа важкої техніки. Колоду ще вчора прикрашала зірка. Гілки головної ялинки країни подрібнюють спеціальним апаратом на тріску. За процесом спостерігали Антон та Мишко. Тато спеціально привів їх подивитися, як розбирають ялинку. Діти кажуть, їм сумно. Так само сумно пану Сергію. Він – один з організаторів свята на Софійській площі. Особисто їздив по ялинку на Івано-Франківщину та потім півтора місяця стежив за тим, щоб з нею все було в порядку, йдеться в сюжеті ТСН.

Сергій керує краном, який підігнали, аби утилізувати п’ятитонний стовбур. Всього півдня – і від ялинки на Софійській площі майже нічого не залишилося. Навіть гілки вже утилізували. Але із останнім шматком стовбура виникла проблема. Кажуть, він просто вмерз в основу. Його намагаються розхитати краном, але він не піддається. Зрештою, його просто випилюють під радісні вигуки робітників.

Просто на площі стовбур ріжуть на диски. Перші дарують журналістам, інші – їх буде десь 500 – планують спочатку роздати художникам, аби відшліфували та розмалювали, а навесні – продати з аукціону. Сподіваються виторгувати 100 тисяч гривень, їх перерахують франківському лісництву.

Подрібнені гілки розвезуть по столичних скверах та використають для утеплення рослин. Вже за день чи два, кажуть організатори, на площі і сліду не залишиться від свята.

Нагадаємо, головну ялинку країни зрубали в Росільнянському лісництві Богородчанського району. Техніку для перевезення забезпечувало підприємство "АВТОКРАЗ" з міста Кременчук. Але по дорозі до лісництва через несприятливу погоду автомобіль застряг, через що довелося викликати дорожню службу. По дорозі ялинка ледь не обірвала електролінії.

 При транспортуванні пошкодили дерево настільки, що не впізнали після установки. Директор КП "Івано-Франківськоблагроліс" Олег Олійник пояснив, що проблеми з ялинкою виникли через те, що компанія вибрала неправильний маршрут для транспортування.

Як писав КУРС, кияни збирали підписи, щоб на Прикарпатті не рубали столітню ялинку задля святкування Нового року.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: