fbpx

Головним лісівником Прикарпаття стане кандидат, який не зміг пригадати тем своїх наукових праць

Суспільство 16:34, 31.03, 2017

Конкурсна комісія Держлісагентства рекомендує призначити начальником Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства Руслана Осташука – директора ДП "Надвірнянське лісове господарство".

Конкурс на заміщення вакантної посади головного лісівника області відбувся сьогодні, 31 березня, у Держлісагентстві в Києві.

Як писав КУРС, двоє з п'яти кандидатів – Володимир Берец і Василь Синьогуб – на конкурс не з’явилися. Конкурс розпочався з тестових завдань, які виконували Роман Олійник, Руслан Осташук і Роман Мочерняк. 

Найкраще тестове завдання виконав Роман Олійник, який відповів на 39 питань з 40 та набрав два бали, інші конкурсанти набрали по 1 балу (Руслан Осташук відповів на 30 запитань, Роман Мочерняк – на 25).

Після тестового завдання претендентам на посаду обласного господарства роздали так звані "ситуативні завдання", після яких до співбесіди допустили лише Руслана Осташука.

Двічі під час співбесіди Осташук відзначив, що на посаді буде відновлювати "гідність лісівників".

"Я думаю, нам вдасться показати своє обличчя, спільними силами з обласною радою, з громадськістю ми відновимо гарну гідність лісівника, яку на сьогодні трішки заплямили, бо думають, що лісники тільки злодії, а не хтось інший", – заявив на співбесіді Осташук.

На запитання, що саме він робитиме після призначення на посаду, Осташук відповів:

"Ну не знаю, краще не обіцяти. Основною метою, як я казав, є відновити обличчя наших лісівників, а решта  кроки будуть зроблені".

Також директор ДП "Надвірнянського лісового господарства" зазначив, що закінчив аспірантуру і зараз готується до захисту кандидатської роботи. Однак назвати теми наукових статей не зміг. "Я не пам’ятаю",  зізнався Осташук.

Комісія рекомендувала призначити Руслана Осташука начальником Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Довідка:

Руслан Осташук – директор ДП "Надвірнянське лісове господарство" Івано-Франківського обласного управління лісового і мисливського господарства, депутат Івано-Франківської обласної ради від БПП "Солідарність".

45 років. Одружений, двоє дітей. Закінчив Брянський технологічний інститут за спеціальністю "лісове і садово-паркове господарство". З 1994 року до теперішнього часу працює у сфері лісового господарства, обіймав посади від майстра, лісничого, начальника різних відділів до теперішньої. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: