fbpx

Головний медик Прикарпаття закликав керівників лікувальних закладів до економії

Здоров'я 20:35, 07.04, 2016

Медики, науковці, представники влади і громадські активісти повинні разом створити схему реорганізації роботи медичної галузі на Івано-Франківщині.

Про це мовилося на спільній нараді департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та обкому профспілки медичних працівників, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.
 
На зустрічі обговорювали проблеми фінансування медицини в області, скорочення ліжко-місць, недосконалості механізму проведення державних закупівель тощо.

"На виплату заробітної плати медикам витрачається 77-82% бюджетних призначень у галузі, за споживання енергоносіїв – 8-12%, а подекуди й 15%. То що ж залишається для забезпечення невідкладної медичної допомоги? Кошти у межах 8%? – говорив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Мирон Матейко. – Та незважаючи на недостатність фінансування, переконаний, що потрібно на місцях детальніше аналізувати роботу медичних закладів, навантаження працюючих там, використання ліжкового фонду. Варто економити, знаходити різні джерела фінансування. Кожен головний лікар має бути не лише хорошим фахівцем, а й добрим економістом та господарем". 

Нагадаємо, Івано-Франківська обласна рада зверталася до Президента та Кабінету міністрів з проханням не скорочувати ліжко-місця у прикарпатських лікарнях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: