fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Голови РДА зловживають владою, – Палійчук про втручання у вибори голів ОТГ на Прикарпатті

Голови РДА зловживають владою, – Палійчук про втручання у вибори голів ОТГ на Прикарпатті

17:18, 01.12, 2017

Сьогодні на засіданні постійної депутатської комісії Івано-Франківської обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків її голова Микола Палійчук звинуватив представників влади у втручанні в процес виборів голів ОТГ на Прикарпатті.

В контексті розгляду на комісії питання про звіт голови Івано-Франківсьої ОДА, який має відбутися на наступній сесії обласної ради, голова депутатської комісії Микола Палійчук звинуватив "представників влади від правлячої партії" у систематичному зловживанні владою на виборах в ОТГ. 
 
За його словами, голови РДА впливають на вибори в ОТГ – чинять тиск на кандидатів. "Сьогодні я мав з цього приводу гостру бесіду з головою Снятинськоі РДА",  сказав він.
 
Також сьогодні, повідомив Палійчук, стався прецедент – втручання влади у виборчий процес на виборах голови Войнилівської ОТГ у Калуському районі. 
 
"На виборах у Войнилові кандидат призначив зустріч з громадою. Але саме в цей день без попередження приїхала перевірка і всіх вчителів "розібрали" методисти. Це прецедент  зловживання правлячою партією в процесі виборів голів ОТГ. І це відбувається систематично",  сказав Палійчук.
 
Він звернувся до представників ОДА на комісії з вимогою дати відповідь, чия була ініціатива перешкодити оствітянам зустрітися з одним із кандидатів на голову ОТГ  голови ОДА чи самоуправство голови районної адміністрації.
 
Заступник голови ОДА Богдан Кобилянський відповів, що на сесії обласної ради Олег Гончарук пояснить ситуацію.
 
"Голова ОДА дасть пояснення за кожним фактом на сесії",  сказав Кобилянський. 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: