fbpx

Гончарство та містична "Брама": як провести вікенд у Франківську

Стиль життя 08:32, 28.07, 2018

У сезон літніх відпусток є одне золоте правило – якщо ви не їдете у далекі краї, це не привід залишатися вдома на вихідних. Хоч синоптики прогнозують дощі та грози на весь вікенд, та раптом омине!? Тож це не привід відмовлятися від розваг. Та й зайнятися у Франківську є чим, лише вибирайте!

Визначити "ціну свободи"

"Ціна свободи" – пізнавальна квест-гра, сценарії якої не повинні стати реальністю. Її організовує Міжнародна організація IREX, щоб учасники змогли навчитися, як вберегтися від рабства на шляху до мрії.

Виконуючи завдання, долаючи перешкоди, учасники дізнаються про види сучасного рабства, про те, як розпізнати пастку, та найважливіше – як в неї не потрапити. Вони зможуть випробувати свої знання.

1

Коли: 28 липня, 11:00 – 15:00.

Де: місце зустрічі повідомлять зареєстрованим за посиланням >> учасникам.

Ціна: безкоштовно.

Торкнутися гончарства

Гончарне коло, зволожена у воді глина та довга мовчазна робота пальцями. Гончарство зачаровує своєю ритмічністю та приваблює своїм особливим ритуалом, протягом якого можна залишитися сам на сам з собою. Гончарство є одночасно і ремеслом, і мистецтвом, і інструментом арт-терапії. При цьому гончарство часто є недоступним для більшості людей, адже заняття ним вимагають окремого простору, спеціального обладнання та ретельного навчання.

Для всіх, хто хоче спробувати гончарство в концентрованій формі, можна записатися на майстер-клас, який триватиме два дні. Учасники зможуть ознайомитися з ремеслом та виліпити власні вироби.  

Для участі в лекції потрібно зареєструватися за лінком >>Кількість учасників обмежена. 

2

Коли: 28 та 29 липня з 14:00 до 17:00.

Де: Promprylad. Renovation, вул. Сахарова, 23.

Ціна: потрібно сплатити 350 грн. на картку 4731 2191 0627 2341 (Скляр Т. П.). Вартість включає два дні занять та всі необхідні матеріали.

 

Створити прикрасу з глини

Якщо вам традиційного гончарства буде замало або більше до душі створення глиняних прикрас, можете продовжити ліпку з глини вже на іншому майстер-класі. Є можливість створити прикраси для себе – це ж просто вау в наш час! А допоможе в цьому чудесна майстриня Наталя Махова, яка приїхала до Франківська з Коломиї. Вона розкаже та покаже, як правильно користуватись матеріалами, та поділиться різноманітніми секретами в роботі з глиною!

3

Коли: 28 липня, 17:00.

Де: простір "Вдома", вул. Січових Стрільців, 13, вхід з вул. Бачинського.

Ціна: 150 грн, матеріали надаються.

 

Краще пізнати чотирилапих

Собаки. Ми їх любимо, але не розуміємо. Ми їх боїмося, бо не розуміємо. Ми їх підкорюємо, бо не розуміємо. З того часу, як охоронні та мисливські якості собак втратили свою пріоритетність, відносини між людьми та їхніми улюбленцями дуже змінилися. Тепер вони мають новий характер та потребують нових форм спілкування. І в плані зоопсихології нам дійсно є мало чим похвалитись.

В той самий час вже існує купа корисного знання та рекомендацій про співжиття з собаками зі сфери зоопсихології. Щоб заповнити білі плями”у знанні собак, в Івано-Франківську проведуть першу тематичну лекцію. На цій лекції ви зможете:
– дізнатися, як собаки бачать світ і людину;
– навчитися "читати" думки собак (а точніше – "бачити" їх);
– розібратися, що означають різні жести та як собака сприймає наші дії;
– побачити, як зароджується конфлікт і з чого починається агресія собаки;
– розібратися, що таке сім'я та чому вона кардинально відрізняється від зграї, а також пофантазувати, чому людство може навчитися від собак.

Лекцію проводитиме засновниця школи "Harmonic Dog" та засновниця громадської організації "Серце на двох" Олександра Береговенко. Олександра працює в кінології з 1992 року, є заводчиком-кінологом та спеціалістом з поведінки собак. Ця лекція Олександри є базовою та оглядовою та буде стосуватися всіх пород та буде цікавою власникам собак будь-якого віку та походження.

4
Коли: 29 липня,13:00.

Де: Promprylad. Renovation, вул. Сахарова, 23.

Ціна: для участі в лекції потрібно зареєструватися за лінком >> та сплатити 500 грн на картку 4731 2191 0627 2341 (Скляр Т. П.).

 

Дивитись

Днями в український прокат вийшла кінострічка "Брама" з Ірмою Вітовською у головній ролі 88-річної баби Прісі. І це треба бачити!

"Кажуть, що в 1985 році наша влада нарешті зв'язалася з інопланетянами – і ті вийшли на контакт. Це призвело до подій 26 квітня 1986 – до Чорнобильської катастрофи. Цей вибух і радіація звільнили безліч дивних істот і відкрили Врата – портал в інший вимір. Зараз у Зоні живе дуже мало людей, але все-таки вони є. Ось, наприклад, сім'я баби Фросі. Вона відповідає за свою хворобливу дочку Славу, яку нещодавно кинув чоловік, і за онука Вовчика. Баба час від часу вживає рідкісні галюциногенні гриби, спілкується з різними істотами і розповідає, як в молодості за часів війни вбила 12 німців. Але спокійне життя не вічне – Фросі приходить попередження про швидку катастрофу, якій потрібно запобігти. Мало хто повірить у цю історію", – йдеться в анонсі.

До речі, у Франківську допрем’єрний показ зібрав аншлаг

КУРС бажає гарних вихідних!

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: