fbpx

Гончарук хоче розвивати співпрацю з Ізраїлем у медичній галузі

Суспільство 22:49, 11.04, 2016

Сьогодні голова облдержадміністрації Олег Гончарук зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Еліавом Бєлоцерковські та Почесним консулом Держави Ізраїль у Львові Олегом Вишняковим.

Під час дискусії Олег Гончарук розповів дипломатам про реалізацію на Прикарпатті проекту "Єврокарпатська ініціатива", метою якої є об’єднання молодих креативних фахівців задля залучення іноземних капіталовкладень із метою розвитку соціально-економічних галузей Прикарпаття, зокрема і туристичної, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.

"Сьогодні ми активно працюємо над розвитком дорожньої інфраструктури краю, адже розуміємо, що це сприятиме росту привабливості регіону для іноземних та вітчизняних мандрівників,  зазначив Олег Гончарук. – Переконаний, ваш досвід в організації туристичного бізнесу стане імпульсом не лише для створення й функціонування туристичної індустрії в області, але й дасть змогу поглибити соціально-культурні взаємовідносини".

За словами Олега Гончарука, завдяки запровадженню між двома державами безвізового режиму, щорічно збільшується кількість туристів, активно розвиваються релігійні громади та благодійні фонди. Обсяги експорту й імпорту товарів області до Ізраїлю у минулому році зросли на 59,7 відсотки у порівнянні з 2014 роком, а ізраїльські інвестиції в економіку області склали півмільйона доларів США.

Однак сьогодні, на переконання голови облдержадміністрації Олега Гончарука, поглиблювати обопільну регіональну співпрацю варто у медичній галузі. У зв’язку з проведенням Антитерористичної операції у східних областях України слід запозичувати багаторічний досвід ізраїльських медиків у наданні психологічної реабілітації постраждалим військовослужбовцям.

Зі свого боку Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковські відмітив, що вже понад 60 років Ізраїль живе у стані проведення бойових дій.

"Розуміємо, що сьогодні Україна переживає один із найтяжчих періодів свого існування,  зазначив дипломат. – Зважаючи на спільні культурні традиції, ми завжди підтримуватимемо зв’язки з Україною та сприятимемо їх поглибленню".

Еліав Бєлоцерковські також поінформував про різноманітні заходи, зокрема програми, бізнес-форуми та семінари, які проводитимуть в Ізраїлі з метою підвищення кваліфікації у різних сферах життєдіяльності, та висловив сподівання, що прикарпатці активно братимуть у них участь. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: