fbpx

Гончарук пообіцяв мешканцям Верховинщини, що без їхньої згоди будувати міні-ГЕС ніхто не буде

Суспільство 20:29, 17.10, 2015

Голова облдержадміністрації Олег Гончарук в рамках робочої поїздки до Верховинського району оглянув результати роботи міні-гідроелектростанцій у Пробійнівка-1 та Пробійнівка-2.

Попередньо очільник Прикарпаття зустрівся з громадами сіл Полянки та Гринява, де підприємці намагаються побудувати наступні такі об'єкти. Як розповіли мешканці цих населених пунктів, горе-інвестори не дотримуються законів України, зокрема, не відповідають дійсності документи про погодження громадами такого будівництва.

"Без дотримання усіх законних норм та погодження з місцевими жителями будувати міні-ГЕС ми нікому не дозволимо. Зараз працюють екологи, правники, спеціалісти інших галузей, щоб не дати можливості розпочати спорудження нових таких об`єктів", – наголосив Олег Гончарук.

Так, перебуваючи на місці роботи двох міні-ГЕС, голова облдержадміністрації ознайомився з впливом діючих об'єктів на екологію.

"З першого погляду стає зрозуміло, що підприємці не дотримуються визначених норм роботи – не чистять русло ріки від замулення, використовують для виробництва електроенергії практично увесь об'єм води при межі відбору в межах 25%, відсутня технічна можливість для нормального переміщення риби. – зазначив Олег Гончарук. – Ми підготуємо відповідні звернення до контролюючих органів, зі своєї сторони також слідкуватимемо за ситуацією. Або діяльність міні-ГЕС буде приведено у відповідність до усіх норм, або ми будемо зупиняти їхню роботу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: