fbpx

Гончарук повідомив, коли завершать ремонт дороги Яблунів – Делятин і що буде з іншими місцевими дорогами

Суспільство 10:52, 14.09, 2018

Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук дав прес-конференцію з приводу ремонту скандальної дороги Яблунів – Делятин та окреслив ситуацію з ремонтом доріг в області в наступному році.

Нагадаємо, пікетувальники з Делятина та навколишніх сіл кілька діб перебувають під адмінбудівлею ОДА, домагаючись в голови ОДА Олега Гончарука додаткового фінансування на завершення ремонту дороги Яблунів – Делятин. 

Свою точку зору на ситуацію на сьогоднішній прес-конференції озвучив Олег Гончарук. 

“Люди в очікуванні реального покращення життя. Особливо у гірських районах. Люди розуміють, що без дороги до них не поїде ні турист, ні жоден інвестор не зайде. В окремих населених пунктах навіть “швидка” не могла заїхати, компанії відмовилися возити туди продукти”, – сказав Гончарук.

Він нагадав, що у 2017 році дорога Яблунів – Делятин була державного значення і з врахуванням митного експеременту, який відбувався в області, був проведений тендер на  240 млн. Але фінансування так і не відбулося, а в 2018 році ця дорога стала дорогою місцевого значення. Обсяг фінансування дорожнього фонду на всю область цього року був близько 280 млн. 

Гончарук відзвітував, що на дорогу Яблунів – Делятин цього року ОДА спрямувала 80 млн грн. Останні 20 млн, розпорядження про виділення яких голова ОДА видав під тиском пікетувальників, він, як виявилося, не “вибив”.

“20 млн – це не додаткові гроші. Я не вибив ніякі додаткові гроші. Я зустрівся з керівником Укравтодору, ми провели нараду і прийняли рішення, що за умови незменшення суми на обслуговування доріг нам дозволили збільшити фінансування за кошти дорожнього фонду”, – пояснив Гончарук.

За його словами, на нараді з керівником Укравтодору Славоміром Новаком вирішили розробити концепцію, логіка якої така: у 2019 році очікується, що дорожній фонд складе близько 400 млн грн. Буде закладена фіксована сума на утримання доріг. Також продовжать поточний ремонт доріг, які з’єднують районні центри, але гроші виділятимуться і на ямковий ремонт найгірших доріг.

“У нас сьогодні є населені пункти, дороги в яких не можна назвати дорогами. Ми зараз складаємо перелік, і в нас будуть дороги, які ремонтуватимуться поточним середнім ремонтом, але будуть і дороги, які ремонтуватимуться дрібним ремонтом. Фінансування розподілять відповідно до протяжності доріг у районах”, – повідомив він про плани на наступний рік.

Голова ОДА сказав, що на початку наступного року 45 млн грн із дорожнього фонду будуть спрямовані на ремонт дороги Яблунів – Делятин.
“Ми домовилися з підрядником, що вони виконають роботи, а ми на початку 2019 року оплатимо згідно з актом виконаних робіт. Також на початку року будуть виділені гроші на дорогу в Болехові”, – додав він.
“Можливо, в когось склалося враження, що дії ОДА несправедливі. Бо ми одним виділяємо кошти, іншим ні. Так не є. На сьогодні фінансовий ресурс дорожнього фонду вичерпаний, керівник УКБ відзвітує за кожну копійку, кожен кілометр на сесії обласної ради. Хочу сказати мешканцям, що ми готові кожному населеному пункту дати роз’яснення, коли буде розпочатий ремонт”, – додав Гончарук.
Голова ОДА припустив, що конфлікт довкола ремонту дороги Яблунів – Делятин розгорівся тому, що комусь захотілося, щоб Івано-Франківська область на карті України була помітна, “войовнича”.
“Але поки я на посаді голови ОДА, моє основне завдання – забезпечити порядок і стабільність в області. Я навмисно ні разу ніде не згадував ні президента, ні прем’єр-міністра, щоб не переводити питання у політичну площину. Мені приємно одне  що в Івано-Франківську не сталося вогнища розбрату. Ми знайшли компроміс. А в наступному році в нас розпочинається президентська виборча кампанія. Розумію, що будуть гарячі голови. Але я даю слово: прикладу всі зусилля, щоб в Івано-Франківській області було спокійно”,  завершив Гончарук.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: