fbpx

Гончарук з родичами та друзями приватизовує комунальне приміщення у Франківську

Суспільство 15:07, 09.04, 2016

Вчора, 8 квітня, на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради члени виконкому рекомендували на засідання сесії міської ради проект рішення "Про внесення доповнень до "Програми приватизації комунального майна територіальної громади міста Івано-Франківська на 2015-2017 роки".

У проект рішення внесено сім приміщень, які приватизуються, та одне приміщення, яке підлягає приватизації шляхом продажу з аукціону, пише "ГК" з посиланням на ГО "Центр "Антикорупційна Платформа".

1

Одним із об’єктів для приватизації є нежитлове приміщення на 27,2 кв. м на вулиці Ленкавського, 6. Приватизувати його має намір громадська організація "Громадський рух "Галицька спільнота". Здавалось би, непримітна організація, яких є багато. Однак, перевіривши реєстри, можна дізнатись, що засновувала організацію група впливових чиновників та політиків. Більшість з них близькі до голови ОДА Олега Гончарука та до партії "БПП "Солідарність". Очолює групу активістів Гончарук Людмила Григорівна – дружина нинішнього очільника Івано-Франківської обласної адміністрації.

Окрім дружини голови ОДА, засновниками організації є Любомир Слободян – з квітня по листопад 2014 року був заступником голови Івано-Франківської ОДА, з листопада і дотепер займає посаду начальника Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області. У 2015 році балотувався у мери Івано-Франківська від ВО "Батьківщина", членом якої є до сьогодні.

Руслан Панасюк – у 2013-14 роках був заступником міського голови Віктора Анушкевичуса, з жовтня 2014 року і до сьогодні – керівник апарату Івано-Франківської ОДА. Був депутатом Івано-Франківської міської ради четвертого та п’ятого скликань.

Ще одним із співзасновників є Андрій Лис – колишній керуючий справами виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. До засновників входить також співробітник ТзОВ "Лігос" (бізнес сім’ї керівника Івано-Франківської ОДА).

У засновниках також є Ігор Грабельний – працівник ТзОВ "Лігос", був висуванцем на місцевих виборах 2015 року від БПП "Солідарність" в депутати Івано-Франківської міської ради на окрузі №15.

До гурту активістів і засновників також долучилась Олександра Петрик – керівник приватного підприємства "Мій дім", голова Івано-Франківської міської ТВК за квотою партії "БПП "Солідарність".

Також засновником організації є голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук, який до того ж був депутатом Івано-Франківської міської ради минулого скликання.

Організація зареєстрована у лютому 2013 року і бурхливої діяльності не вела, то навіщо голові ОДА та його друзям приміщення, залишається загадкою. Невже під черговий магазин?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: