fbpx

Гончарук: жодного адміністративного втручання в процес об’єднання громад області не буде

Політика 17:28, 25.05, 2016

На цьому під час зустрічі з представниками громади села Устеріки Верховинського району наголосив голова облдержадміністрації Олег Гончарук.

Мешканці села звернулися щодо вирішення проблемних питань під час об’єднання населеного пункту з Білоберізькою територіальною громадою, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.
 

На переконання селян, у чинному законодавстві існують певні неточності щодо добровільного утворення громад, а саме, відсутність закону про місцевий референдум, що унеможливлює механізм добровільного об’єднання. 

"Процес об’єднання громад повинен відбуватися винятково на добровільних умовах,  наголосив Олег Гончарук. – Жодного адміністративного втручання в процес об’єднання громад на території Прикарпаття не буде. Будь-які ймовірні порушення з цього приводу повинні розглядатися відповідними структурами".

Олег Гончарук також доручив керівникам профільних департаментів ретельно опрацювати звернення та підготувати роз’яснення з ЦЬого питання.

Нагадаємо, ініціативна група села Устеріки Верховинського району звернулася до Івано-Франківської обласної ради з проханням припинити виборчий процес у селі Устеріки до Білоберізької ОТГ

Як писав КУРС, мешканці села Устеріки відмовилися працювати членами ДВК, і відповідно Верховинська ТВК не змогла створити ДВК.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: