fbpx

Гонитва за лайками в соціальних мережах призводить до зневіри – дослідження

Стиль життя 22:29, 12.01, 2017

42% користувачів соціальних мереж заздрять друзям, чиї пости викликають більше відгуків, ніж їхні власні, свідчать результати дослідження, проведеного компанією Kaspersky Lab.

Згідно з опитуванням, така ж частка респондентів засмучується, якщо їхні пости і фотографії ніхто не лайкає або лайкає менше, ніж вони розраховували, пише НВ.

Зазначається, що люди приходять в соцмережі з позитивними цілями: 65% заради можливості залишатися на зв'язку з друзями і колегами, для 60% це зручний спосіб переглядати розважальні та смішні пости.

Але насправді життя в соціальних мережах пов'язане з безліччю подразників: перше місце тут впевнено займає реклама (вона докучає 72%). Однак багато неприємних факторів пов'язано з безпосереднім оточенням користувача. Нервувати може майже все: пости про вечірки, на які не запросили (59% опитаних зізналися, що через це їхній настрій погіршується), красиві фотографії друзів з відпустки (45%), навіть власні щасливі спогади (37% розповіли, що, переглядаючи свої попередні пости, вони схильні думати, що раніше жили щасливіше).

"Наші відносини з соціальними мережами перетворилися на порочне коло. Ми відвідуємо такі сайти, щоб розповісти про радісні події, але тим же зайняті і всі навколо. Ми опиняємося оточені фотографіями і постами щастя. Велика спокуса вирішити, що наші друзі живуть веселіше за нас самих. Через це люди відчувають себе пригніченими", – пояснює керівник управління з соціальних медіа Kaspersky Lab Євген Черешнєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: