fbpx

Google розробляє новий месенджер, який витіснить SMS на смартфонах Android

Суспільство 20:45, 22.04, 2018

Компанія Google розробляє новий месенджер Chat, який витіснить стандартні SMS у телефонах з операційною системою Android.

Як пише ТСН з посиланням на The Verge, користувачі давно просили у компанії месенджер на кшталт еплівського iMessage. Таким мав стати Android Messages, втім компанія відклала його розробку та пішла дещо іншим шляхом, сконцентрувавшись на Chat.

Зазначається, що Chat – це не окремий додаток, який встановлюється на телефон, а вбудований функціонал. Він буде автоматично встановлений щонайменше на третині телефонів Android. При передачі повідомлень через Chat плата братиметься не за стандартними тарифами SMS, а за кількістю потраченого на переписку інтернет-трафіка. Втім відзначається, що тарифи залишаються на розсуд оператора.

На пристроях, де Chat не встановлений автоматично, його можна буде встановити через скачування додатка. Видання наголошує, що повідомлення у новому месенджері йтимуть не за захищеним каналом шифрування від пристрою до пристрою, як у iMessage, тож безпечність таких переписок – сумнівна.

У Chat, на відміну від смс-повідомлень, можна буде пересилать фото, відео, створювати групові розмови тощо. Якщо у абонента, якому ви пишете, не встановлений Chat, тоді він отримуватиме стандартну SMS. Також новий месенджер матиме версію для комп'ютерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: