fbpx

"Google Україна" очікує чотириразового зростання мобільних користувачів інтернету в Україні

Економіка 09:11, 24.11, 2018

Компанія “Google Україна” констатує проникнення смартфонів в Україні на рівні 57% на кінець другого кварталу 2018 року і чекає чотирикратного зростання кількості мобільних користувачів інтернету до 2025 року.

За словами провідного аналітика компанії "Google Україна" Олени Фігурної, онлайн-аудиторія України активно зростає з року на рік, при цьому збільшується і кількість інтернет-користувачів, що використовують мобільні пристрої, передає finance.ua.

"У другому кварталі 2018 року проникнення смартфонів в Україні склало 57%. Цей показник нижче, ніж в Європі, але завдяки двом таким факторам, як активне проникнення мобільного інтернету після впровадження 4G і насичення ринку доступними моделями смартфонів, очікується збільшення підключених смартфонів в чотири рази до 2025 року", – зазначила О. Фігурна під час панелі "Бізнес і технології" на конференції Google Day в Києві.

Динаміка збільшення кількості запитів з мобільних телефонів в 2018 році показала приріст в 61%, при тому, що, за даними Google, в світі ця цифра становить 50%.

Гендиректор "Google Україна" Дмитро Шоломко, виступаючи на панелі "Бізнес і технології", заявив, що за рік роботи Google.Pay в Україні кількість оплат через додаток зросла в 90 разів.

За даними міжнародної консалтингової компанії Ipsos Group, Україна з часткою онлайн-покупок в 30% відстає від Польщі на 9 процентних пунктів (п. п.), при цьому обганяючи Чехію на 7 п. п. Водночас кількість онлайн-покупок через мобільні пристрої в Україні становить 11% (на 5 п. п. вище, ніж у Польщі і на 7 п. п. – ніж у Чехії).

При цьому 45% українських користувачів у віці 16-34 років використовують для пошуку інформації тільки смартфон.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: