fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Google з десятками біологів і тисячами волонтерів складе найповнішу карту здоров'я людини

Google з десятками біологів і тисячами волонтерів складе найповнішу карту здоров'я людини

21:37, 28.07, 2014

Baseline Study стане першим великим проектом Google у сфері охорони здоров'я та медичних послуг. Оборот цієї галузі, за прогнозами дослідників ринку Freedonia Group, до 2017 року досягне 10,8 трлн доларів.

Науковий підрозділ Google X запустив великий проект, названий Baseline Study. Мета проекту – збір генетичної та молекулярної інформації для складання повної картини здоров'я людини, повідомляє Дзеркало тижня.

Дослідження очолив молекулярний біолог Ендрю Конрад, відомий своєю популяризацією недорогого методу тестування плазми донорської крові на ВІЛ. В команду Конрада увійшло понад 70 фахівців у галузі генетики, біохімії, молекулярної біології та інших областей.

На початковій стадії у проекті Baseline Study візьмуть участь 125 осіб. Пізніше їхня кількість може збільшитися до декількох тисяч за рахунок волонтерів. Дослідники отримають від учасників докладні історії хвороб, а також проведуть аналізи їхньої сечі, крові, дізнаються швидкість основного обміну речовин, перевірять їхню схильність до фізичного навантаження і візьмуть у них зразки ДНК. Крім того, учасникам видадуть спеціальні пристрої, які цілодобово будуть вимірювати такі показники, як рівень глюкози у крові, температура тіла і частота пульсу.

Результати допоможуть вченим як виявити закономірності розвитку різних захворювань і розладів, так і розпізнати ці захворювання на ранніх стадіях. Крім того, вчені зможуть скласти картину того, яким має бути організм здорової людини.

Згідно з заявами Google, вся зібрана під час дослідження інформація буде повністю анонімною і не буде передаватися третім особам, у тому числі зі страхових компаній. За ходом дослідження будуть спостерігати відразу кілька комітетів, відповідальних за медичні випробування з участю людей. На більш пізніх стадіях до них приєднаються найбільші медичні університети Дьюка і Стенфорда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: