fbpx

Городенківський суд визнав отця Андрія Дмитрука винним у п'яній їзді

Суспільство 14:48, 13.04, 2018

Городенківський районний суд виніс постанову у справі священика Андрія Дмитрука, якого в Івано-Франківську спіймали п'яним за кермом.

Про це повідомляє прес-служба Городенківського районного суду.

"Постановою Городенківського районного суду священика, який 27 грудня 2017 року в Івано-Франківську керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та був затриманий працівниками поліції, визнано винуватим у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП", – йдеться у повідомленні.

Проте фактичної відповідальності за порушення священику вдалося уникнути.

Суд постановив на підставі ст. 38 КУпАП справу про адміністративне правопорушення щодо Дмитрука закрити у зв'язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення. 

Постанова може бути оскаржена в Апеляційному суді.   

Нагадаємо, 27 грудня в Івано-Франківську на вулиці Івана Павла ІІ "Мерседес" Е-класу в’їхав у мікроавтобус "Фольксваген Каравела". Винуватець ДТП спробував утекти від патрульних, але його наздогнали за 300 м від місця аварії. За кермом "Мерседеса" був нетверезий священик Андрій Дмитрук.

За три місяці отець з’явився до суду лише на перше засідання у Богородчанський районний суд, куди попросив передати розгляд справи з Івано-Франківська. Тоді він подав клопотання про відкладення слухання, оскільки хотів, щоб розгляд відбувся з адвокатом. Судді пояснив, що приймав сердечні краплі, коли скоїв ДТП.

Після того передав довідку з Івано-Франківської міської поліклініки №1 про те, що перебуває на лікарняному. До наступного засідання отець раптом згадав, що проживає в Семаківцях, і попросив Богородчанський суд передати справу у Городенківський район. Втім, і в цьому суді отець всіляко уникав участі у засіданнях. 

Андрій Дмитрук – настоятель храму Вознесіння Господнього в селі Семаківці Городенківського району (УПЦ КП). 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: