fbpx

Гострий нюх, швидкі лапи й відданість: як працюють з поліцейськими собаками на Прикарпатті. ВІДЕО

Суспільство 10:58, 02.04, 2019

2 квітня Кінологічний центр в системі МВС відзначає 25 років. На Прикарпатті Кінологічний центр запрацював у 1976 році. Більш як 40 років на Івано-Франківщині пліч-о-пліч із правоохоронцями працюють собаки, щодня виконуючи завдання, які не під силу людині.

На обліку в Кінологічному центрі 24 собаки, з якими працюють 10 інструкторів, серед яких – двоє жінок, інформує Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

10 спеціалістів з собаками служили і в зоні проведення АТО. На блокпостах тварини обшукували транспортні засоби, шукали зброю, вибухівку і наркотики.

Крім основної роботи, кінологи знаходять час і беруть участь у змаганнях. У 2018 році прикарпатські кінологи посіли перше місце з багатоборства в Дніпрі.

Роман Кулик впевнений, що кінологом стають за покликом душі. Одразу після служби в армії попросився на роботу в кінологічний центр. Чоловік успішно пройшов відбір. Зараз має на вихованні собаку, яка спеціалізується на пошуках зниклих людей. Баста цьогоріч відзначилася особливо: у сильний мороз розшукала дівчину, яка уже ледь-ледь говорила.

Молодий кінолог сержант поліції Борис Фаюк працює в кінологічному центрі близько року. На вихованні має тримісячне цуценя НЕО. Двоє вчаться і впевнені, що скоро допоможуть суспільству.

Здається, професія кінолога – не для жінок. Але це не так. І це доводить на службі молодший інспектор Наталя Сосновська, яка тренує двох собак і неабияк справляється з поставленими завданнями.

Кінологи називають службових собак друзями. Собаки у прикарпатському кінологічному центрі спеціалісти неабиякі, вони старанно працюють, от тільки не розмовляють. Але кінологи кажуть, що розуміють своїх вихованців і добре знають, який настрій у собаки і що потрібно, аби його покращити. Чотирилапі вихованці стараються і вправно розшукують і затримують злочинців, знаходять зброю, вибухівку і наркотики, а щонайголовніше – зниклих людей, яких так чекають дома рідні.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: