fbpx

ГПУ готує закон для засудження Януковича

16:10, 02.08, 2014

Генеральна прокуратура України працює над законопроектом щодо заочного засудження, який дозволить притягнути до відповідальності екс-президента Віктора Януковича та його поплічників.

Про це розповів генпрокурор Віталій Ярема, відповідаючи на запитання, чому Янукович разом з колишніми соратниками, винними у злочинах проти людяності на Майдані, досі не розшукуються Інтерполом, повідомляє "Українська правда".

За словами Яреми, закон про заочне засудження буде напрацьовано найближчим часом.

"В той час, як прокуратура продовжує збирати докази щодо причетності колишніх високопосадовців до злочинів на Майдані, а також до розкрадання державних коштів та інших корупційних діянь, процес розслідування здійснюється як ГПУ, так і МВС, і СБУ", – сказав він.

Генпрокурор наголосив, що є докази причетності Януковича та його прибічників до вчинення конкретних злочинів. І якщо вони будуть засуджені або доставлені в Україну, то щодо них буде вчинено правосуддя.

Ярема нагадав, що повідомлення про підозру вже заочно оголошені екс-президенту Януковичу, колишньому прем'єр-міністру Азарову, екс-генпрокурору Пшонці, екс-міністру внутрішніх справ Захарченку, екс-заступнику міністра МВС Ратушняку, екс-командувачу внутрішніми військами МВС Шуляку, колишньому першому віце-прем'єр-міністру Андрію Клюєву, екс-голові СБУ Якименку, екс-голові КМДА Попову, екс-керівнику департаменту матеріального забезпечення МВС Зінову, екс-начальнику ГУ МВС у Києві Коряку, працівникам міліції Федчуку, Мариненку, Косюку, Садовнику, Зінченку, Амвроськіну, останні 3 з яких знаходяться під вартою.

Генпрокурор також відзначив, що більшість високопосадовців з оточення Януковича, як і його самого, на цей час неможливо екстрадувати з Росії та Казахстану, де вони, за оперативною інформацією, перебувають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: