fbpx

ГПУ не розслідуватиме інформацію про офшори Порошенка

Суспільство 16:26, 04.04, 2016

Генеральна прокуратура України не буде розслідувати справу щодо офшорів президента України Петра Порошенка. Як повідомив прокурор Владислав Куценко, ГПУ не бачить у цій інформації складу злочину.

"За попереднім вивченням інформації, яку розповсюджують окремі ЗМІ про порушення законності президентом України Петром Порошенком, то ГПУ в цих заявах та інформації ніякого складу злочину не бачить",  заявив Куценко, цитує 112.ua.

Він зазначив, що ГПУ не має права розслідувати будь-які справи, пов’язані з чинним президентом України.

Водночас представник Генпрокуратури порадив Національному антикорупційному бюро України розпочати кримінальне провадження щодо голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої.

"Що стосується пані Гонтарєвої, то це стосується наших колег НАБУ. Вони мають право розпочати кримінальне провадження і, звичайно, представники антикорупційної прокуратури будуть здійснювати нагляд у такому виробництві", – пояснив Куценко.

Раніше в НАБУ заявили, що не будуть розслідувати справу щодо офшорів Петра Порошенка.

Зазначимо, що Порошенко, згідно з розслідуванням Анни Бабінець "Подвійне життя президента" для програми "Слідство.Інфо", всупереч заявам, досі не передав свої активи у траст, однак почав реструктуризацію своїх активів Roshen, створивши для цього три офшорні компанії. Порошенко також єдиний власник компанії Prime Asset Partners Limited на Віргінських островах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: