fbpx

Громада Ланчина звернулася до ГПУ та Авакова з приводу двох чоловіків, що тероризують селище. ВІДЕО

Суспільство 10:38, 01.07, 2018

Мешканці селища Ланчин Надвірнянського району прийняли на сесії звернення до генерального прокурора України та міністра внутрішніх справ, щоби ті взяли під особистий контроль розслідування кримінальної справи щодо двох місцевих мешканців.

Із кулаками, биткою та пістолетом на беззбройних односельців – двоє жителів Ланчина, батько та син, відлупцювали таксистів. Це засвідчує відео з камери спостереження місцевого магазину.

Дісталося і випадковій перехожій, яка вирішила зняти інцидент на телефон, ідеться у сюжеті ТСН.

"Старший чоловік вихопив у мене телефон і почав кидати до дороги. Я казала, що нічого не вспіла зняти, просила, щоби віддав телефон. Ну то він мене почав матами обзивати, потім вдарив по лиці і по шиї", – розповіла потерпіла Любов Голіней. 

Через адвоката батько каже: це був самозахист, бо 22-рчного сина напередодні зацькували таксисти, тож він приїхав його захистити. А пістолет був іграшковий.

КУРС писав, що поліція оголосила підозри жителям Ланчина за побиття односельців. 

Проти нападників повстала громада. Батько і син віддавна тероризують селище, кажуть люди. Після сутички на сесії вирішили звернутися до ГПУ та МВС. 

"Прийняли звернення до Генерального прокурора та до міністра Авакова, – каже заступник селищного голови Михайло Грисько. – Щоби взяли під особистий контроль розслідування цієї кримінальної справи".

"І наказати! На коліна його перед нами покласти! І нехай просить вибачення в усіх, в цілої громади!" – рішуче налаштовані місцеві жителі. 

Поспілкуватися безпосередньо з батьком і сином не вдалося. Вдома їх не виявилося. Натомість була племінниця одного з нападників. Жінка вибачилася перед тими, кому нанесли "тілесні травми". І наголосила, що за цей час її родичі отримали значно важчі травми – моральні. 

У Надвірнянському відділі поліції повідомили, що 22-річного молодика за місцем проживання немає. Де він – невідомо. Правоохоронці його розшукують, каже заступник начальника Павло Федів. Батькові вручили повістку. 

 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: