fbpx

Громада на мільйон: фермер з Печеніжинської ОТГ виграв квиток до Австрії для отримання європейського досвіду. ВІДЕО

Суспільство 12:28, 18.02, 2018

У новому випуску програми "Громада на мільйон" представники громад відвідали одну з найбільших українських ферм з вирощування овець "Меринос-Захід", створену за європейським зразком.

Після випробувань минулих випусків у проекті залишилось чотири громади, а Скала-Подільська ОТГ залишила "перегони за мільйон".

Боротьбу за головний приз продовжили Печеніжинська, Бузька, Новопсковська і Княгининівська об’єднані громади.

У сьогоднішньому випуску представники громад відвідали одну з найбільших українських ферм з вирощування овець "Меринос-Захід", створену за європейським зразком, на якій на них чекали цікаві випробування від власника ферми Дмитра Огньова та особливі призи.

Дмитро запросив до себе на ферму голів чотирьох ОТГ та місцевих фермерів. З Печеніжинської ОТГ випробовування проходили голова ОТГ Ігор Довірак та фермер Василь Стефурак, який вирощує 200 голів овець.

Дмитро Огньов підготував для представників об'єднаних громад командні конкурси, за якими нагородив найкращих унікальними призами. Зокрема, Василь Стефурак отримав квиток до Австрії та поїхав на родові ферми для отримання європейського досвіду.

В Австрії Василь не тільки переймав давні австрійські традиції ведення фермерського бізнесу, побачив нові технології і дізнався секрети приготування унікальних м’ясних продуктів найвищої якості, але і познайомився з радником Міністра аграрної політики Австрії та досвідченими бізнесменами.

Нагадаємо, перша програма "Громада на мільйон" вийшла в ефір 28 січня. Змагання за мільйон громади розпочали з встановлення рекорду України. У Печеніжинській ОТГ встановили рекорд України з масового виконання аркана.

У другому випуску "Громади на мільйон" Печеніжинська ОТГ здійснила мрію дітей-сиріт.

У третьому випуску програми у Печеніжинській ОТГ добували екологічну сіль та продавали її на столичному ринку.

За результатами сезону громада-переможець отримає 1 мільйон гривень інвестицій від фонду WHISEF.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: