fbpx

Громада на Верховинщині перейшла з Московського патріархату до ПЦУ. ФОТО

Суспільство 09:41, 29.03, 2019

Парафія села Пробійнівка Верховинського району, що на Івано-Франківщині, приєдналась до Коломийської єпархії Православної Церкви України.

На початку березня відбулися парафіяльні збори церковної громади храму Святого Великомученика Димитрія Солунського села Пробійнівка Верховинського району. На них парафіяни абсолютною більшістю голосів, а це 53 вірянини, проголосували за вихід із підпорядкування УПЦ Московського Патріархату та перехід в юрисдикцію Коломийської єпархії Православної Церкви України.

Також того дня було проведено опитування мешканців села, які через поважні причини не були присутні на зборах, і 51 чоловік підтримали перехід релігійної громади села Пробійнівка до ПЦУ.

25 березня на підставі рішення загальних зборів про перехід в юрисдикцію Православної Церкви України (УПЦ) а також на прохання парафіян керуючий Коломийською єпархією преосвященний єпископ Коломийський і Косівський Юліан прийняв релігійну громаду храму Святого Великомученика Димитрія Солунського, що в селі Пробійнівка, до складу Верховинського благочиння Коломийської єпархії ПЦУ.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: