fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Громада Отинійщини підтримала утворення ОТГ, однак більшість місцевих депутатів це рішення проігнорувала. ВІДЕО

Громада Отинійщини підтримала утворення ОТГ, однак більшість місцевих депутатів це рішення проігнорувала. ВІДЕО

Політика 18:43, 03.07, 2018

Думку громади проігнорували. Мешканці Отинійщини виступили за утворення ОТГ, до якої має увійти 19 сіл, з адміністративним центром в Отинії. Свою думку озвучили на громадських слуханнях. Люди кажуть, таке об’єднання дасть змогу ефективніше вирішувати нагальні проблеми як самого селища, так і навколишніх сіл.

Люди сподівалися, що їхні прагнення підтримають на сесійному засіданні і селищні депутати. Однак з 22 обранців на сесію прийшло лише семеро. Решта засідання проігнорували.

Відтак селищний голова Отинії Володимир Кінащук зазначив, що без депутатського кворуму сесію відкрити не зможе. 

Обговорення про об’єднання в територіальну громаду навколо Отинії почалися ще в 2015 році. Однак офіційно розпочати цей процес селищна рада і досі не спромоглася, скаржаться люди. 

"Говорив з тими людьми, які на заробітках, які готові вернутися, гроші вкладати d сільське господарство, щоб люди роботу мали, вони технології знають. Ми б почали щось робити, а так ми всі серед розпайованого колгоспу", – розповів отинієць Михайло Хавлюк.

Не розуміє колег, які проігнорували сесійне засідання, депутат Отинійської селищної ради Андрій Гурак. 

"Контролювати обласну і районну владу ми не маємо змоги, ніякий житель Отинії не поїде на обласну сесію і не буде дивитися, що там закуповують для Отинії. Чи медобладнання, до прикладу, чи яку дорогу хочуть робити. Тому грошима має розпоряджатися наша громада", – впевнений депутат. 

Позитивів у створенні ОТГ чимало, переконаний і представник Нижньовербіpської ОТГ, депутат Коломийської райради Іван Явдошняк.

"При створенні громади виділяється інфраструктурна субвенція на кількість жителів, і ці кошти можна виділити на соціально-економічний розвиток громад, тобто наша ромада отримала більш як 5 млн за 2017 рік", – розповів Іван Явдошняк. 

"Об’єднання дасть великий позитив для громади, але нам треба зважити на всі цифри, і хотілося б, аби це об’єднання було максимально корисним для громади", – розмірковує голова села Угорники Олег Савчук.

Натомість селищний голова Отинії Володимир Кінащук переконує, на шляху до об’єднання є чимало пересторог.

"Є дуже багато питань щодо фінансування всього, щодо інфраструктури, щодо благоустрою. Я хочу об’єднану громаду, яка була б збалансована, щоб видатки відповідали доходам, адже в Отинії є багато бюджетних установ і організацій", – зазначив селищний голова.

Готуватися до створення Отинійської ОТГ громадам уже кілька років поспіль допомагають помічники народного депутата України, одного з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ Юрія Дерев’янка.  

"Громада налаштована на те, аби селище розвивалося. Не тільки Отинійський кущ розвивався, але й села бідніші, які потребують фінансової підтримки. Ми будемо за рішення громади, чи вони будуть об’єднуватися, чи вони проти цього", – сказала помічник народного депутата України Юрія Дерев’янка Марія Карп'юк.

Наполягати на створенні Отинійської ОТГ громада планує і надалі. Підтримуватимуть усіляко людей й активісти партії РНС.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: