fbpx

Громада перемагає: суд скасував рішення міськради, яке передбачає забудову в районі Макогона

Суспільство 14:29, 24.11, 2016

Івано-Франківський окружний адміністративний суд скасував рішення Івано-Франківської міської ради про затвердження Детального плану території (ДПТ) в районі вулиці Макогона, яким передбачалося зведення цілого кварталу багатоповерхівок. Позов про скасування скандального рішення міськради подала прокуратура.

Міську раду в суді представляли директор департаменту правової політики Надія Кедик та її заступник Андрій Устинський. Сторону позивача – прокурор Віталій Гоголь.

Прокурор наголосив, що перед прийняттям рішення міською радою не були проведені громадські слухання, а сам проект рішення про затвердження ДПТ виносився на сесію з порушеннями. Прокуратура вимагала задовольнити позов в повному обсязі, представники міської ради заявили, що вважають позов необґрунтованим. 

Суд вирішив повністю задовольнити позов прокуратури і визнати рішення Івано-Франківської міської ради від 8 липня 2016 року про затвердження ДПТ в мікрорайоні Макогона незаконним та скасувати його. 


Як повідомляв КУРС, питання забудови території колишньої промзони в районі вул. Макогона жваво обговорювалося міською громадою і в ЗМІ. Мешканці мікрорайону виступили категорично проти забудови. Громадські активісти вказували на порушення при ухваленні рішень, які стосуються майбутнього будівництва на цій території, та інтереси людей, наближених до мерії та місцевої організації партії "Свобода". 

Під тиском громадськості мерія погодилася провести так звані "повторні слухання" – 16 вересня о 15 годині в Центральному народному домі по вул. Шевченка, 1.

Нагадаємо, аби запобігти тотальній забудові чималої ділянки в середмісті (3,5 га), яка могла б стати чудовою зеленою зоною, мешканці мікрорайону розробили і запропонували міськраді проект рішення про скасування ДПТ. Однак міська рада Івано-Франківська відмовилася розглядати зареєстровану активістами місцеву ініціативу "Про скасування рішення Івано-Франківської міської ради". 

Нагадаємо, 8 липня цього року під крики "Ганьба!" і "Банда" міська рада затвердила детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, де планують збудувати 33 багатоповерхівки.

Перед тим, 26 квітня, міська рада Івано-Франківська дала дозвіл наближеній до місцевих "свободівців" фірмі ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1,5395 га по вул. Макогона, 23-А. Івано-Франківська прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою службовцями міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: