fbpx

Громада Верховинщини вимагає у Порошенка розслідувати смерть бійця Микола Ткачука

Суспільство 12:06, 12.10, 2015

Народною радою Верховинського району прийнято звернення до Президента Петра Порошенка з проханням розслідувати причину смерті бійця АТО, уродженця приміського села Ільці Миколи Ткачука.

Громадськість Верховинщини просить підтримати вимоги Віче від 6 жовтня 2015 року про чесне, повне розслідування обставин і причин загибелі фронтовика та справедливе ставлення до рідних, зазначив нам один з ініціаторів звернення до Президента. 

Перші відвідини державних установ до горя родини додали прикрощів, бо 5 жовтня в управлінні соцзахисту Верховинської райдержадміністрації не виявилося документів, що Микола Ткачук загинув в АТО, тому не надали належну для гідного поховання воїна допомогу. Пізніше відбулися погрози родині з невідомого номеру телефону, пише verchovyna.at.ua

"У стані горя, без необхідної інформації, звичайна українська родина стала незахищеною і з повним відчуттям несправедливості. Тому 6 жовтня у місті Верховина громада провела віче та проголосували звернутися до Президента України, Голови Верховної Ради України, народних депутатів України, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України, Міністерства оборони України з вимогою ретельного, чесного і повного розслідування обставин та причин вбивства українського воїна-захисника, надати родині загиблого належні документи та забезпечити виконання законодавства з пільг, компенсацій, грошового забезпечення чи неотриманої зарплати, виявити винних у вчиненні цього злочину та тих посадових осіб, котрі не виконували належно своїх службових обов'язків, приховували цей злочин, обов'язково інформувати родину і громадськість у належному порядку, у Верховній Раді України створити тимчасову слідчу комісію", – йдеться у зверненні.

Такі листи-звернення направлено нардепам, голові Верховної Ради, Генеральному прокурору, міністру оборони і голові СБУ.

"При відсутності належної реакції зберемо велике районне віче з вимогою відправити на війну всіх керівників-чоловіків, котрі не захищають простих людей і не дбають про звичайні гуцульські родини, патріотами треба бути не словами, а конкретними справами",  заявили автори звернення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: