fbpx

Громада з Польщі подарувала рятувальникам Рогатинщини пожежний автомобіль

Суспільство 16:40, 27.07, 2015

Сьогодні в Рогатині на території Рогатинського РВ УДСНС передали пожежний автомобіль, подарований громадою польського міста-партнера Крапковіц, нашим рятувальникам в рамках партнерської співпраці між Рогатинським районом та гміною Крапковіц.

Представники духовенства відправили короткий молебень за здоров’я рятувальників та посвятили подарований автомобіль.

"Сьогодні відбулася передача пожежного автомобіля, який польська громада подарувала у власність пожежної частини м. Рогатина для обслуговування міста та району, –розповів заступник начальника Управління ДСНС в Івано-Франківській області підполковник служби цивільного захисту Віталій Федунків. – Для наших місцевих пожежників цей автомобіль є класом вище, ніж ті, які наразі експлуатуються. Він вміщає в собі 4 тонни води, в той час коли наші вміщають лише 2,5 тонни. Також цей автомобіль витрачає менше палива, що дасть можливість суттєво зекономити кошти".

Голова районної ради Володимир Штогрин висловив подяку польським колегам, зокрема бурмістру міста Крапковіц Анджею Касіурі за надану гуманітарну допомогу, висловив надію на подальшу плідну співпрацю між українською та польською сторонами.

"Цей автомобіль буде стояти на постійній сторожі в нашому районі, але будемо надіятися на краще, на те, що він якомога менше буде виїжджати на тривожні виклики".

За словами голови райдержадміністрації Надії Цимбалістої, допомога з польської сторони є виявом справжньої сусідської співпраці, підтримки шляху України стати повноцінним членом Європейської спільноти.

"Передача пожежної машини – це результат співпраці між містами-партнерами Крапковіц та Рогатин. Це перший автомобіль, який передано рогатинським рятувальникам, проте в наступному році ми плануємо передати ще один автомобіль та спеціальне технічне обладнання. Наша співпраця більше виходить з серця, ніж з документів та матеріальних вигоди", – зазначив бурмістр міста Крапковіц Анджей Касіурі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: