fbpx

Громаді села Устеріки дозволили повернутися з Білоберізької ОТГ

Суспільство 21:11, 12.08, 2016

Депутати Івано-Франківської обласної ради прийняли рішення про збереження сільської ради Устерік Верховинського району.

На сьогоднішній сесії Івано-Франківської обласної ради, присвяченій ухваленню змін до Перспективного плану об'єднання громад Прикарпаття, прийняли безпрецедентне рішення. Громаді села Устеріки, яка рік тому була віднесена до Білоберізької ОТГ, дозволили "повернутися".

Депутати проголосували за пропозицію заступника голови облради Василя Гладія, відповідно до якої Івано-Франківська ОДА має подати на наступну сесію обласної ради проект рішення про збереження сільради Устерік. 

На сесію прибули представники села Устеріки Верховинського району. 

Як повідомив голова громадського комітету Устерік, конфліктна ситуація виникла, коли розділилися депутати сільської ради. Половина з них підтримала громаду, яка була проти об'єднання, половина "пішла" за сільським головою, який виступав за приєднання до Білоберізки.   

"На відкритій сесії сільради у лютому цього року, де було понад 90 відсотків мешканців села, проголосували за вихід з Білоберізької ОТГ. Ми не проти об'єднання, ми вважаємо, що ця громада нежиттєздатна. Вважаємо, що треба зберегти Верховинський район як високогірну територію, оскільки громади мають спільні проблеми і перспективи. Натомість роблять резервацію, в яку нас заганяють", – виступив представник Устерік. 

Представника громади підтримав член депутатської комісії з децентралізації Василь Скрипничук. 

"Ми були в Устеріках, були у Білоберізькій ОТГ. Бачили в Устеріках три особи, які "за" об'єднання з Білоберізкою. Всі решта всиловлюються категорично проти. Громаду села ніхто не питав, спитали у голови села, а він сфальшував рішення. Потім його відмінили…" – пояснив суть справи Скрипничук.

Читайте також: Стосунки за згодою: обласна рада підтримала зміни до Перспективного плану об’єднання громад на Івано-Франківщині.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: