fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Громадські активісти стверджують, що у Мінекології готують аферу з розкрадання коштів на утилізації хімікатів з Калуша

Громадські активісти стверджують, що у Мінекології готують аферу з розкрадання коштів на утилізації хімікатів з Калуша

Суспільство 14:56, 26.12, 2014

Голова Івано-Франківської обласної організації "Грінпіс-Карпати" Роман Переймибіда просить Івано-Франківську обласну раду зупинити масштабне розкрадання державних бюджетних коштів.

Відповідне звернення громадський активіст оприлюднив на Дні депутата в облраді.

"Усі чули про аферу з вивезення гексахлорбензолу, яку провели через Калуш, відмивши більше 3 млрд гривень. На цьому аферисти не зупинилися", – сказав Переймибіда.

За його словами, 18 грудня в Міністерстві екології обговорили подальше вивезення гексахлорбензолу з Калуша, та, як він сказав, подальше розкрадання грошей.

"Ті люди, які повинні сидіти в тюрмі, продовжують цим займатися",  заявив голова обласної організації "Грінпіс-Карпати".

Заступник голови облради Остап Дзеса запевнив активіста, що обласна рада відреагує, якщо його слова відповідають дійсності. Зокрема, звернення розгляне екологічна комісія облради.

На що Роман Перейміда відповів, що активісти громадської організації не можуть вже чотири роки потрапити на її засідання. Адже на сайті облради не анонсують засідання та не публікують рішень комісії. А на інформаційні запити щодо рішень комісії облрада не відповідає.

Як повідомляв КУРС, Івано-Франківська ОДА звернулася до суду за відтермінуванням виплати боргу за утилізацію калуського гексахлорбензолу у майже 300 млн грн. Стягнення цих коштів з області загрожує колапсом.  

В СБУ і Генпрокуратурі вважають, що під виглядом вивезення з полігону в Калуському районі Івано-Франківської області для утилізації за кордоном небезпечних відходів гексахлорбензолу колишні високопосадовці реалізували масштабну аферу з привласнення бюджетних грошей. В СБУ заявили про відкриття кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: