fbpx

Громадський патруль змусив браконьєрів на Бурштинському водосховищі спалити 7 тисяч метрів сіток. ФОТО

Суспільство 15:16, 30.05, 2017

Представники громадської організації "Протидія корупції та моніторинг екології "Скеля" спільно з франківськими рибалками організували рейд на Бурштинське водосховище.

Громадські активісти з Тернополя та Івано-Франківська висадилися десантом на Бурштинському водосховищі вночі 28 травня.

"Ми приїхали на Бурштинське водосховище під ранок, близько 4-ї. Мали попередню інформацію від своїх франківських колег, що браконьєри поділили водойму смугами і розкинули кілометрові сітки, хоч зараз триває нерестовий період і вилов риби заборонений. Побачили у човнах на воді двох порушників – вони якраз перевіряли сіті. Зупинили їх і провели роз’яснювальну роботу. Після чого браконьєри витягли сіті з води. В них потрапило кілька рибин. Рибу відпустили, а сіті хлопці самі спалили. Тоді ж викликали з Івано-Франківська поліцію", – розповів КУРСу голова ГО "Скеля" Андрій Об'єщик. 

Пізніше біля водосховища активісти зіткнулися з Володимиром Гаврилишиним, що відомий серед рибалок як браконьєр зі стажем на прізвисько "Макар". 

Нагадаємо, минулого року "Макар" при спробі уникнути відповідальності за незаконний промисел мало не спалив себе в човні на Бурштинському водосховищі. 

Тоді ж, як писав КУРС, прикарпатські та тернопільські громадські активісти також провели спільний рейд на Бурштинському морі і зафіксували на відео масштабне браконьєрство. 

"Поговорили з "Макаром", і він показав, де браконьєри зберігали свої рибацькі приладдя. У прибережній зоні в металевій будці знайшли більш як 20 мішків з сітками. В кожному мішку – по три-чотири сіті, довжиною по 300 м. Загалом майже 7 тис. м. Очевидно, відчуваючи провину, браконьєр погодився сам підпалити свої знаряддя незаконного вилову риби",  описав продовження історії активіст "Скелі". 

За словами Андрія Об'єщика, поліція на місце виклику так і не прибула. "Через три години після виклику від них перетелефонували, чи варто взагалі їхати… Хоч мав місце факт незаконного вилову риби в нерестовий період, а це тягне на кримінальне провадження", – зазначив він. 

Як результат рейду, активісти зустріли чотирьох осіб, діяльність яких на водоймі містить ознаки браконьєрства. Усі виявлені сітки спалені, відзначили вони.

"Цей рейд не останній, і ми будемо продовжувати моніторити ситуацію на водоймі", – додав Об'єщик.

Громадські активісти за такого стану справ на Бурштинському водосховищі вважають діяльність рибоохороного патруля та обласної рибоохорони незадовільною. І переконані, що ситуація не може залишатися поза увагою влади, зокрема голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука. 
 

Прикарпатські та тернопільські громадські активісти провели спільний рейд на Бурштинському морі на Івано-Франківщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: