fbpx

Громадський рух "Чесно" презентував в Івано-Франківську кампанію "Чесна Рада"

Політика 14:12, 11.09, 2014

Громадські активісти мають на меті збільшити фінансову прозорість кандидатів, політичних партій та передвиборчих кампаній до парламенту 8-го скликання.

Учасники руху презентували власні вимоги до політичних партій та кандидатів в одномандатних округах і сформулювали їх у п'яти пунктах:

1. Відкрити повні автобіографії кандидатів.

2. Вікдрити повні майнові декларації кандидатів на 2013 рік.

3. Оприлюднити детальний фінансовий звіт партії за 2013 рік.

4. За 5 днів до голосування оприлюднити деталізований проміжний фінансовий звіт про надходження коштів виборчого фонду партії та кандидата в одномандатних округах та їх використання.

5. Оприлюднити інформації про джерела коштів, використаних для формування виборчої застави партії та кандидатів в одномандатних виборчих округах.

Також активісти "Чесно" запропонували партіям завчасно відкрити списки потенційних кандидатів у загальнодержавному окрузі та у відповідних одномандатних округах для їх детального аналізу.

"До наступного парламенту не мають потрапити зрадники, які голосували за ухвалення "диктаторських законів" 16 січня, та ті політики, що були причетні до корупційних дій", – зазначив регіональний представник "Чесно" Віталій Світлик.

Представник Комітету виборців України Максим Лисюк в ході презентації наголосив, що активісти прагнуть, аби виборці звертали увагу не тільки на зовнішній вигляд кандидатів, а й на біографії, декларпації і програми потенційних депутатів Верховної Ради України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: