fbpx

Громади Прикарпаття отримають майже 2 млрд грн трансфертів

Економіка 18:14, 10.01, 2019

З нового року на Прикарпатті на прямих міжбюджетних відносинах з Держбюджетом працює 36 громад, зокрема 30 ОТГ. Про це поінформував виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук.

За його словами, загалом громади Івано-Франківської області отримають 1 млрд 980 млн грн трансфертів, з них 1 млрд 213 млн грн – освітньої субвенції, 509 млн грн – медичної субвенції та 258 млн грн – базової дотації. Освітня та медична субвенції мають цільовий характер, а базову дотацію громади використовують на власний розсуд. 

Міста Івано-Франківськ, Бурштин та Ямницька сільська ОТГ віддаватимуть кошти до Держбюджету у вигляді реверсної дотації на суму, що становить 93 млн грн, а 28 ОТГ та 2 міста обласного значення отримуватимуть базову дотацію, тільки Коломия і Калуш не матимуть ні реверсної, ні базової дотацій, звернув увагу Юрій Стефанчук.

Найбільше коштів базової дотації з Держбюджету отримають: Печеніжинська  ОТГ – 19 млн грн, Заболотівська ОТГ – понад 16 млн грн, Рожнівська ОТГ – понад 15 млн грн. Крім цього, в Держбюджеті передбачено 2,1 млрд грн на розвиток інфраструктури об’єднаних громад, які буде розподілено окремою постановою Кабінету Міністрів України.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: