fbpx

Громади семи сільрад погодилися на створення Заболотівської ОТГ

Суспільство 20:09, 08.06, 2017

Сьогодні в селищі Заболотів відбулась зустріч щодо створення Заболотівської ОТГ.

Наразі громади Ганьківської, Шевченківської, Троїцької, Тростянецької, Олешківської, Рудниківської та Іллінецької сільських рад дали згоду щодо створення та приєднання до Заболотівської об’єднаної територіальної громади.

Консультант з правових та фінансових питань Офісу реформ у Івано-Франківській області Марія Баран розповіла про переваги створення такої громади на практиці, акцентуючи увагу присутніх на умовах отримання інфраструктурної субвенції, її використанні, формуванні бюджету громади. Вона наголосила, що після об’єднання старости сіл, які будуть належати до виконкому Заболотівської ОТГ, братимуть участь у формуванні бюджету. Також вона навела успішний приклад існування громад, які уже створені у нашій області.

"Дуже сподіваюсь що усі громади району, які були визначені перспективним планом, візьмуть позитивний приклад із своїх земляків на теренах області і найближчим часом об’єднаються в потужні самодостатні територіальні одиниці", – додав заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Кобилянський.

Голова Снятинської РДА Богдан Свіщовський відзначив, що в районі проводиться розяснювальна робота щодо створення ОТГ, але все ж основною рушійною силою є думка громади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: