fbpx

Гройсман відсторонив від посади в. о. голови Держгеокадастру – через "смотрящих" в областях і районах

Суспільство 17:58, 24.10, 2017

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман відсторонив від посади в.о. голови Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру Олега Цвяха й пообіцяв звернутися до правоохоронних органів щодо його діяльності.

Про це глава уряду оголосив під час засідання Ради регіонального розвитку, повідомляє Укрінформ.

"Пане Цвях, з цієї хвилини ви відсторонені від виконання своїх обов’язків. Завтра я звернуся до Генеральної прокуратури, НАБУ порушити проти вас справу, проти всіх ваших керівників районних управлінь, розслідувати її",  сказав Гройсман.

Відповідне рішення було ухвалено після того, як Олег Цвях почав виступ на засіданні Ради регіонального розвитку, але його було перервано і голова Васильківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області Сергій Литвинов звернувся до Президента з проханням, аби "київський Держгеокадастр забрав своїх "смотрящих" по областях і районах".

Порошенко підтримав прем’єр-міністра і наголосив, що так званих "смотрящих" не повинно бути в усіх сферах, не лише в питаннях управління землями.

"Ми це робимо як доручення президента і прем’єр-міністра й спільно ми налагодимо питання, щоб у нас "смотрящих" взагалі і "смотрящих" Держгеокадастру зокрема не було”,  підкреслив Петро Порошенко.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів у липні 2016 року призначив Цвяха в. о. Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: