fbpx

Група туристів на Верховинщині отруїлася власними продуктами, – поліція

Суспільство 13:26, 25.07, 2017

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом отруєння групи туристів у селі Красноїлля Верховинського району.

Провадження відкрили за ч. 1 ст. 325 – порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням ККУ.

Нагадаємо, сьогодні вранці з підозрами на отруєння госпіталізовано 13 потерпілих, з них 11 іноземців. Всі відпочивали у відпочинковому закладі "Сяйво Карпат" в селі Красноїлля Верховинського району.

Як повідомили медпрацівники Верховинської центральної районної лікарні, до них наразі поступило уже 16 потерпілих громадян, яким діагностовано гострий гастроентероколіт (підозра на харчове отруєння). На місце події для з’ясування усіх обставин виїхала слідчо-оперативна група місцевого відділення поліції.

Попередньо встановлено, що група осіб, яка заїхала у відпочинковий заклад с. Красноїлля Верховинського району 22 липня, із продуктів, привезених із собою, самостійно приготувала кондитерський виріб та вживала його, повідомили у секторі комунікації ГУ Нацполіії в області.

Як наслідок, до медзакладу за медичною допомогою зі скаргами на гострий біль черевної порожнини звернулося 16 осіб, 13 з яких госпілізовано. Серед них 7 громадян Польщі, 4 – Німеччини, 2 – українці, з них 6 осіб неповнолітніх, зокрема 5 іноземців та 1 українка. Детальні дані на потерпілих ще уточнюються. 
Проводиться слідство. Стан потерпілих медики розцінюють як легко-середньої важкості.

Начальник ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський повідомив КУРСУ, що у відпочинковому закладі "Сяйво Карпат" також працює робоча група, в яку увійшли спеціалісти з дотримання санітарного законодавства і регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. Фахівці відбираються змиви, взірці продуктів, які залишилися, та перевіряється санітарний стан на виконання всіх вимог і норм.

За його словами, у "Сяйві Карпат" зараз відпочиває 121 людина (разом з потерпілими).

До слова, відпочинковий заклад "Сяйво Карпат" належить родині голови Верховинської районної ради Івана Шкіндюка.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: