fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Грузинський драматург представить у Франківську виставку світлин та булав, створених до чемпіонату "Євро-2012"

Грузинський драматург представить у Франківську виставку світлин та булав, створених до чемпіонату "Євро-2012"

Культура 11:11, 15.01, 2016

Унікальність та самобутність прикарпатської культури, автентичні традиції та надбання жителів області необхідно популяризувати не лише на теренах України, але й поза її межами.

Про це йшлося сьогодні під час зустрічі голови облдержадміністрації Олега Гончарука із засновником благодійного фонду "Творча Україна ХХІ сторіччя", грузинським драматургом Рагулі Власідзе, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
"Духовні святині та мистецькі надбання прикарпатців варті того, аби стати часткою всесвітньої культурної спадщини, – підкреслив Олег Гончарук. – Обласна влада неодмінно сприятиме популяризації духовних здобутків краю задля формування національного культурного простору. Раді з того, що на Івано-Франківщині є такі митці, які творять з Україною в серці".

Під час спілкування засновник арт-проекту [Мояподивогіднакраїна] Рагулі Власідзе поділився історією створення унікальних футбольних булав, які презентуватимуться на Прикарпатті, та розповів про задум своєї мистецької програми.

Зазначимо, що проект стартував у м. Одесі. Його метою, на переконання митця, стало переосмислення прикарпатської культури та відкриття її нових граней.

У рамках проекту прикарпатцям, окрім створених на Івано-Франківщині булав, також запропонують виставку світлин митця та його драматургію.

"Проведення такого проекту допоможе донести до людей унікальність української культури, зокрема її автентичність, неповторність, а також важливість успадкування духовних традицій від покоління до покоління, – поділився Рагулі Власідзе.  Значущість полягає й у тому, що всі вони створені на Прикарпатті й передають місцевий дух та колорит".

Довідково:

Грузинський драматург Рагулі Власідзе народився 22 вересня 1956 року у містечку Хашурі в родині водія та кравчині. 1972  закінчив спеціалізовану футбольну школу у Тбілісі, а згодом, у 1978, завершив навчання в університеті театру і кіно ім. Шота Руставелі у Грузії за спеціальністю актор драми.

1993-го Рагулі Власідзе з сім’єю переїжджає до Києва: займається бізнесом, пише вірші.

Згодом переїздить на Прикарпаття. У 2006 році збирає відомості про Степана Бандеру. А у 2007 побачила світ україномовна збірка п’єс "Провінційне пекло".

До Чемпіонату Європи з футболу "Євро-2012" очолив футбольно-мистецький рух та власноруч ліпив із глини символічні булави миру і єднання, які присвятив  відомим футболістам і тренерам, політикам і діячам культури.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: